Francouzský Hruškový Koláč
Francouzský koláč s hruškami je neuvěřitelně lahodná dezertní lahůdka. Svým ojedinělým kombinací jemného těsta, osvěžujících hrušek a karamelu zaujme každého milovníka sladkostí. Tento koláč je skvělý jak pro sváteční, tak pro každodenní příležitosti.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru moučky
- špetka soli
- 125 g studeného másla
- 1 vejce
- 4 zralé Hrušky
- 50 g masla
- 50 g cukru
- 1 vanilka lusk
- 1 lžička skořice
- 1 vejce na potření
Nejnovější letáky
Postup
Do misky si prosejeme mouku s moučkovým cukrem a solí. Přidáme nakrájené máslo a rychle zpracujeme do hrubých drobků. Poté přidáme vejce a zpracujeme těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočívat v lednici alespoň půl hodiny.
Mezitím si omyjeme hrušky, oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový lusk a skořici. Přidáme hrušky a na mírném ohni dusíme 10 minut.
Vychladlé těsto rozválíme na pomoučněném vále a vložíme do vymazané formy. Přidáme hrušky a zbytek soku z pánve. Potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Po vyndání z trouby necháme koláč vychladnout. Hruškový francouzský koláč je na světě!