INZERCE

Francouzský Hruškový Koláč

Francouzský koláč s hruškami je neuvěřitelně lahodná dezertní lahůdka. Svým ojedinělým kombinací jemného těsta, osvěžujících hrušek a karamelu zaujme každého milovníka sladkostí. Tento koláč je skvělý jak pro sváteční, tak pro každodenní příležitosti.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 g cukru moučky Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 125 g studeného másla Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 4 zralé Hrušky Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • 1 vanilka lusk Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 1 vejce na potření Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Do misky si prosejeme mouku s moučkovým cukrem a solí. Přidáme nakrájené máslo a rychle zpracujeme do hrubých drobků. Poté přidáme vejce a zpracujeme těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočívat v lednici alespoň půl hodiny.

2. Krok

Mezitím si omyjeme hrušky, oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový lusk a skořici. Přidáme hrušky a na mírném ohni dusíme 10 minut.

3. Krok

Vychladlé těsto rozválíme na pomoučněném vále a vložíme do vymazané formy. Přidáme hrušky a zbytek soku z pánve. Potřeme rozšlehaným vejcem.

4. Krok

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Po vyndání z trouby necháme koláč vychladnout. Hruškový francouzský koláč je na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty