Zdroj: vimart from Canva
Francouzský cibulový koláč quiche
Francouzský cibulový koláč quiche je jedním z našich oblíbených pokrmů. Je to jednoduché a časově nenáročné jídlo, které je ideální jako hlavní jídlo k večeři nebo na oslavu.
Ingredience
- 200 g mouky
- 100 g masla
- voda
- trochu soli
- 3 kus cibule
- 200 g smetany
- 3 kus vajíčka
- 200 g Šunky
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy přidejte mouku, máslo, trochu soli a dle potřeby vodu, a vypracujte těsto. Jedná se o klasický postup přípravy těsta.
Těsto vytlačte do kulaté formy a píchajte ho vidličkou. Těsto musí být rovnoměrně rozdělené po celé formě.
Formu dejte na 10 minut do předem nahřáté trouby na 180°C, aby těsto trochu zpevnilo.
Mezitím si orestujte pokrájenou cibuli na panvici. Cibuli nechte dozlatova a občas promíchejte.
Ve velké míse smíchejte smetanu a vajíčka, přidejte orestovanou cibuli, pokrájenou šunku a dochuťte solí a pepřem.
Vyndejte těsto z trouby a nalijte do něj směs. Vše pak pečte asi 30 minut, dokud není koláč zlatohnědý a pevný.
Před podáváním nechte cibulový koláč chvilku vychladnout.