INZERCE
Zdroj: Pixabay: m_krohn
Francouzský bramborový gratin
Francouzský bramborový gratin je chutné a výživné jídlo, které jemně spojuje brambory, šunku a sýr. Vrstvením surovin získáme pokrm, který připomíná pravé francouzské jídlo.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Základ
- 4 ks Velký brambor
- 200 g šunka
- 200 g Trappistický sýr
Sýrová omáčka
- 2 e máslo
- 2 e Pšeničná mouka
- 250 ml mléko
- 100 g Trappistický sýr
- 1 štipka sůl
- 1 štipka bílý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
1. krok: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
2. Krok
2. krok: Šunku nakrájíme na malé kostky a sýr na tenké plátky.
3. Krok
3. krok: Ingredience vrstvíme jednu po druhé do pekáče, začínajíce brambory, pak šunkou a nakonec sýrem.
4. Krok
4. krok: Pro sýrovou omáčku rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme 1-2 minuty. Postupně přidáváme mléko, dávejte pozor, aby nebylo hrudkovité. Když se mléko vmísí, přidáme sýr, pak osolíme a opepříme podle chuti.
5. Krok
5. krok: Hotovou sýrovou omáčku nalijeme na brambory a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.