INZERCE

Zdroj: Pixabay: m_krohn

Francouzský bramborový gratin

Francouzský bramborový gratin je chutné a výživné jídlo, které jemně spojuje brambory, šunku a sýr. Vrstvením surovin získáme pokrm, který připomíná pravé francouzské jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Základ

  • 4 ks Velký brambor Přidáno do
  • 200 g šunka Přidáno do
  • 200 g Trappistický sýr Přidáno do

Sýrová omáčka

  • 2 e máslo Přidáno do
  • 2 e Pšeničná mouka Přidáno do
  • 250 ml mléko Přidáno do
  • 100 g Trappistický sýr Přidáno do
  • 1 štipka sůl Přidáno do
  • 1 štipka bílý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

1. krok: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2. Krok

2. krok: Šunku nakrájíme na malé kostky a sýr na tenké plátky.

3. Krok

3. krok: Ingredience vrstvíme jednu po druhé do pekáče, začínajíce brambory, pak šunkou a nakonec sýrem.

4. Krok

4. krok: Pro sýrovou omáčku rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme 1-2 minuty. Postupně přidáváme mléko, dávejte pozor, aby nebylo hrudkovité. Když se mléko vmísí, přidáme sýr, pak osolíme a opepříme podle chuti.

5. Krok

5. krok: Hotovou sýrovou omáčku nalijeme na brambory a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty