INZERCE
Zdroj: FB: Česká klasika
Francouzské brambory s uzeným
Francouzské brambory s uzeným jsou oblíbenou klasikou, kterou si oblíbite.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní složky
- 1 kg brambory
- 500 g uzené
- 2 ks cibule
Omáčka
- 200 ml Smetana
- 100 g Sýr
- 2 ks vejce
- 1 lžička sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C.
2. Krok
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Uzené nakrájejte na kostky a cibuli na proužky.
3. Krok
V misce smíchejte vejce, smetanu, sůl a sýr na omáčku.
4. Krok
Do pekáčku vrstvěte brambory, uzené a cibuli. Každou vrstvu přelijte omáčkou.
5. Krok
Zakryjte pekáček a pečte v troubě 1 hodinu. Posledních 15 minut pečte bez pokličky, aby se gratin hezky zezlátnil.