INZERCE

Zdroj: Wiktory from Getty Images

Fazolová polévka s vepřovým masem

Fazolovou polévku s vepřovým masem dělám nejčastěji v chladných zimních měsících. Je tak sytá, že ji můžete podávat jako hlavní jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Sušené bílé fazole Přidáno do
  • 500 g vepřového masa Přidáno do
  • 2 ks střední cibule Přidáno do
  • 3 stroužky Česnek Přidáno do
  • 3 ks Mrkev Přidáno do
  • 3 ks Vepřové kosti Přidáno do
  • 3 litr vody Přidáno do
  • 2 lžíce Sádlo Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • Paprika podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Nejprve si připravte fazole, které přelijte studenou vodou. Nechte je přes noc namočené. Namočené fazole scedíme a vložíme do velkého hrnce.

2. Krok

Přidejte nakrájené maso a kosti, zalijte vodou a vařte na mírném ohni. Během vaření pravidelně sbírejte pěnu.

3. Krok

Když se přestane tvořit pěna, přidejte nakrájenou mrkev a pokračujte ve vaření. Při této příležitosti můžete polévku dochutit solí a pepřem.

4. Krok

Na sádle osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Když má správnou barvu, přidejte papriky a směs vložte do hrnce.

5. Krok

Polévku nechte asi hodinu vařit. Když jsou fazole úplně měkké, zaprašte je moukou rozmíchanou ve vodě (ve vodě rozpusťte 2 lžíce mouky), abyste dosáhli vyvážené hustoty polévky.

6. Krok

V této fázi polévku ochutnejte a přidejte majoránku. Pak už jen nechte polévku asi 10 minut povařit a nakonec přidejte sádlo.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty