Zdroj: Wiktory from Getty Images
Fazolová polévka s vepřovým masem
Fazolovou polévku s vepřovým masem dělám nejčastěji v chladných zimních měsících. Je tak sytá, že ji můžete podávat jako hlavní jídlo.
Ingredience
- 1 kg Sušené bílé fazole
- 500 g vepřového masa
- 2 ks střední cibule
- 3 stroužky Česnek
- 3 ks Mrkev
- 3 ks Vepřové kosti
- 3 litr vody
- 2 lžíce Sádlo
- sůl a pepř
- Majoránka
- Paprika podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte fazole, které přelijte studenou vodou. Nechte je přes noc namočené. Namočené fazole scedíme a vložíme do velkého hrnce.
Přidejte nakrájené maso a kosti, zalijte vodou a vařte na mírném ohni. Během vaření pravidelně sbírejte pěnu.
Když se přestane tvořit pěna, přidejte nakrájenou mrkev a pokračujte ve vaření. Při této příležitosti můžete polévku dochutit solí a pepřem.
Na sádle osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Když má správnou barvu, přidejte papriky a směs vložte do hrnce.
Polévku nechte asi hodinu vařit. Když jsou fazole úplně měkké, zaprašte je moukou rozmíchanou ve vodě (ve vodě rozpusťte 2 lžíce mouky), abyste dosáhli vyvážené hustoty polévky.
V této fázi polévku ochutnejte a přidejte majoránku. Pak už jen nechte polévku asi 10 minut povařit a nakonec přidejte sádlo.