Enchilada
Enchilada je tradiční mexické jídlo, které se skládá z tortilly plněné různými ingrediencemi, jako jsou hovězí maso, sýr nebo fazole, a poté zalité omáčkou a pečené v troubě.
Ingredience
- 8 ks tortilla
- 400 g červené rajčatové omčky
- 400 g konzervovaných fazolí
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 malé cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 100 g strouhaného sýra
- olej na smažení
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Rozpalujeme olej na pánvi a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme mleté hovězí maso a opečeme ho do zlatavé barvy. Osolíme jej a opepříme.
Přidáme konzervované fazole, mletou papriku a sušené oregano. Zalijeme vodou, promícháme a na mírném ohni podusíme.
Troubu rozehřejeme na cca 200°C. Vyklopíme do zapékací misky čtvrtinu rajčatové omáčky.
Každou tortillu opečeme na rozpálené pánvi ze dvou stran, aby byla měkká.
Na každou tortillu dáme trošku fazolové směsi a vše zabalíme.
Ukládáme zavinuté tortilly do zapékací misky. Poté zalijeme zbytkem rajčatové omáčky a posypeme sýrem.
Pečeme v troubě cca 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne zlátnout.