INZERCE

Zdroj: Youtube

Džuveč z vepřového masa

Džuveč s rýží je srbská klasika, kterou si zamilujete. Srbský džuveč je výtečný pokrm s rýží a masem a věřte mi, budete ho vařit velmi často, jakmile ho poprvé ochutnáte!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g vepřového masa Přidáno do
  • 2 stroužky česnekové Přidáno do
  • 2 mletá paprika - sladká Přidáno do
  • 2 rajče Přidáno do
  • 1 hrníček rýže Přidáno do
  • 2 hrníčky vody Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • kmín Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Jako první v hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájený česnek a osmahněte ho spolu s cibulí.

2. Krok

Poté přidejte do hrnce nakrájené kousky vepřového masa a osmahněte, dokud nezezlátnou.

3. Krok

Přidejte nakrájené papriky a rajčata a promíchejte je s masem.

4. Krok

Osolte, opepřete a přidejte kmín dle vaší chuti.

5. Krok

Přidejte rajčatový protlak, zalijte 2 hrníčky vody a nechte všechno vařit asi 10 minut.

6. Krok

Přidejte do hrnce rýži, promíchejte a vařte dle návodu na obalu rýže.

7. Krok

Vložte celý hrnec do předehřáté trouby na cca 180 stupňů C a pečte asi 30 minut, dokud se voda nevypaří a rýže není uvařená.

8. Krok

Hotový džuveč nechte vychladnout a podávejte s chlebem nebo samostatně.

9. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty