Zdroj: Youtube
Džuveč z vepřového masa
Džuveč s rýží je srbská klasika, kterou si zamilujete. Srbský džuveč je výtečný pokrm s rýží a masem a věřte mi, budete ho vařit velmi často, jakmile ho poprvé ochutnáte!
Ingredience
- 500 g vepřového masa
- 2 stroužky česnekové
- 2 mletá paprika - sladká
- 2 rajče
- 1 hrníček rýže
- 2 hrníčky vody
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- 2 Lžíce oleje
- sůl
- pepř
- kmín
Nejnovější letáky
Postup
Jako první v hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájený česnek a osmahněte ho spolu s cibulí.
Poté přidejte do hrnce nakrájené kousky vepřového masa a osmahněte, dokud nezezlátnou.
Přidejte nakrájené papriky a rajčata a promíchejte je s masem.
Osolte, opepřete a přidejte kmín dle vaší chuti.
Přidejte rajčatový protlak, zalijte 2 hrníčky vody a nechte všechno vařit asi 10 minut.
Přidejte do hrnce rýži, promíchejte a vařte dle návodu na obalu rýže.
Vložte celý hrnec do předehřáté trouby na cca 180 stupňů C a pečte asi 30 minut, dokud se voda nevypaří a rýže není uvařená.
Hotový džuveč nechte vychladnout a podávejte s chlebem nebo samostatně.
Dobrou chuť!