Zdroj: Angelika Heine from Getty Images
Dýňový koláč Hokkaido
Recept na chutný koláč z dýně hokkaido, která je velmi vděčnou surovinou, z níž lze připravit řadu pokrmů, ale v koláči její chuť vynikne opravdu nejvíce.
Ingredience
- 1 dýně Hokkaido
- 250 g Hladká mouka
- 150 g moučkový cukr
- 100 g Máslo
- 3 ks Vejce
- 2 kl Skořice
- 2 kl Skořice
- 1 kl prášek do pečiva
- čokoláda na polévání
- Ořechy na ozdobu
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Dýni hokkaido nejprve omyjte, rozkrojte napůl, vydlabejte z ní semínka a nakrájejte ji na menší kousky.
Poté si připravte suché přísady, tj. mouku, moučkový cukr, skořici, prášek do pečiva a sůl.
Rozpusťte máslo a smíchejte ho s vejci. Poté přidejte uvařenou a rozmixovanou dýni a ingredience, které jste smíchali v předchozím kroku. Doporučuji použít k rozmixování dýně mixér, abyste zajistili hladkou konzistenci.
Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Osobně doporučuji nechat koláč ve formě chvíli vychladnout a pak ho opatrně vyklopit.
Vychladlý dýňový koláč pokapejte čokoládou a ozdobte ořechy.