Zdroj: Youtube
Dýňový cheesecake
Podle tohoto dokonalého receptu na dýňový cheesecake s halloweenskou tématikou připravíte ten nejkrémovější cheesecake na světě! Recept obsahuje snadno dostupné ingredience, takže si ho můžete připravit doma jednoduchými kroky.
Ingredience
- 1⁄4 šálek rozpuštěné máslo
- 700 g Změklý smetanový sýr
- 3⁄4 šálek Bílý cukr
- 3 vejce
- 11⁄2 šálek Konzervovaná dýňová náplň
- 1 šálek zakysaná smetana
- 60 g čtverečky polosladké čokolády
- 2 lžíce rostlinný olej
- 1 šálek šlehačka
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C.
V míse smíchejte rozpuštěné máslo a čokoládové drobky a přeneste je na dno 9palcové dortové formy.
Do velké mísy přidejte smetanový sýr a cukr a elektrickým šlehačem je rozmixujte dohladka.
Poté smíchejte dýňovou náplň z konzervy, vejce a kukuřičný škrob se směsí smetanového sýra a dobře ji vyšlehejte.
Na čokoládovou krustu nalijte tvarohové těsto.
Dýňový cheesecake pečte 55 minut v předehřáté troubě a pomocí párátka zkontrolujte, zda je střed koláče ztuhlý.
Koláč nechte 10 minut péct.
Po vychladnutí lze sýr rovnoměrně ozdobit rozetřením zakysané smetany.
Chcete-li na dýňovém cheesecaku vytvořit pavučinovou dekoraci, rozpusťte čokoládu s rostlinným olejem v žáruvzdorné misce nad vroucí vodou. Rozpuštěnou čokoládu přelijte do zdobicího sáčku s jemnou dírkou.
Od středu vytvořte čáry jako paprsky kola a pomocí párátka vytvořte detaily sítě.
Nakonec zvedněte boky formy a podávejte lahodný dýňový cheesecake se šlehačkovým zdobením!