INZERCE

Zdroj: Olga Mazyarkina for iStockPhotos

Dýňové lasagne vegetariánské a lahodné

Jako dlouholetý kuchař a milovník dobrého jídla jsem za ta léta vyzkoušel a připravil mnoho vynikajících pokrmů. Ale tyto dýňové lasagne jsou něčím výjimečné. Teplá, zemitá chuť dýně spolu se smetanovým sýrem a bohatým kořením vytváří skutečný chuťový zážitek. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro přátele a rodinu a vždy se stal hitem. Proto jsem ráda, že se s vámi o něj mohu nyní podělit.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg dýně Přidáno do
  • 2 Tablespoon olivový olej Přidáno do
  • 1 jemné Nakrájená cibule Přidáno do
  • 2 nakrájené stroužky česneku Přidáno do
  • 500 g Mučenková rajčata Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 12 KL mletý černý pepř Přidáno do
  • 1 KL sušené oregano Přidáno do
  • 12 Listy na lasagne Přidáno do
  • 500 g sýr ricotta Přidáno do
  • 250 g strouhaná mozzarella Přidáno do
  • 100 g parmazán Přidáno do
  • čerstvá bazalka Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Recept na dýňové lasagne připravíte tak, že troubu předehřejete na 200 stupňů. Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky. Nezapomeňte odstranit semínka. Zjistil jsem, že k této práci je nejlepší dobrá škrabka na zeleninu.

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do měkka.

3. Krok

Přidejte dýni a smažte ji, dokud nezměkne. Ze zkušenosti vím, že kousky dýně by neměly být příliš velké, jinak se špatně uvaří.

4. Krok

Vmíchejte scezená rajčata, sůl, pepř a oregano. Vše dobře promíchejte a nechte dusit na mírném ohni.

5. Krok

Dýňovou směs dejte do zapékací misky, navrch dejte vrstvu lasagní a sýr ricotta. Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a na závěr položte vrstvu sýra.

6. Krok

Nakonec dýňové lasagne posypte mozzarellou a parmazánem a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova a do bublinek. Tyto úžasné pečené chutě vyniknou obzvlášť dobře, když je povrch lasagní lehce opečený.

7. Krok

Vegetariánské dýňové lasagne vyjměte z trouby a před podáváním je nechte několik minut vychladnout - lasagne tak ztuhnou a lépe se krájejí. Před podáváním je posypte čerstvou bazalkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty