Zdroj: Olga Mazyarkina for iStockPhotos
Dýňové lasagne vegetariánské a lahodné
Jako dlouholetý kuchař a milovník dobrého jídla jsem za ta léta vyzkoušel a připravil mnoho vynikajících pokrmů. Ale tyto dýňové lasagne jsou něčím výjimečné. Teplá, zemitá chuť dýně spolu se smetanovým sýrem a bohatým kořením vytváří skutečný chuťový zážitek. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro přátele a rodinu a vždy se stal hitem. Proto jsem ráda, že se s vámi o něj mohu nyní podělit.
Ingredience
- 1 kg dýně
- 2 Tablespoon olivový olej
- 1 jemné Nakrájená cibule
- 2 nakrájené stroužky česneku
- 500 g Mučenková rajčata
- 1 KL sůl
- 1⁄2 KL mletý černý pepř
- 1 KL sušené oregano
- 12 Listy na lasagne
- 500 g sýr ricotta
- 250 g strouhaná mozzarella
- 100 g parmazán
- čerstvá bazalka
Nejnovější letáky
Postup
Recept na dýňové lasagne připravíte tak, že troubu předehřejete na 200 stupňů. Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky. Nezapomeňte odstranit semínka. Zjistil jsem, že k této práci je nejlepší dobrá škrabka na zeleninu.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do měkka.
Přidejte dýni a smažte ji, dokud nezměkne. Ze zkušenosti vím, že kousky dýně by neměly být příliš velké, jinak se špatně uvaří.
Vmíchejte scezená rajčata, sůl, pepř a oregano. Vše dobře promíchejte a nechte dusit na mírném ohni.
Dýňovou směs dejte do zapékací misky, navrch dejte vrstvu lasagní a sýr ricotta. Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a na závěr položte vrstvu sýra.
Nakonec dýňové lasagne posypte mozzarellou a parmazánem a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova a do bublinek. Tyto úžasné pečené chutě vyniknou obzvlášť dobře, když je povrch lasagní lehce opečený.
Vegetariánské dýňové lasagne vyjměte z trouby a před podáváním je nechte několik minut vychladnout - lasagne tak ztuhnou a lépe se krájejí. Před podáváním je posypte čerstvou bazalkou.