Zdroj: Lesyy from Getty Images
Dýňová polévka s kari
Dýňová polévka s kari a kokosovým mlékem, která se hodí na sváteční stůl.
Ingredience
- 1 ks dýně Hokkaido
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- 400 ml kokosového mléka
- 1 litrů zeleninového vývaru
- Na ozdobu:
- semínka z dýně
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Dýni nakrájíme na polovinu a vydlabeme semínka. Semín si můžeme odložit na později a upéct jako chutnou přílohu k polévce. Poloviny dýně pak nakrájíme na menší kousky, které rozmístíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem. Dýni pečeme přibližně 30 minut, nebo dokud není měkká.
Mezitím si na pánvi na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibulku. Jakmile je cibule zlatavá, přidáme kari a drcený česnek a smažíme dalších pár minut. Pozor, aby nám česnek nepřipálil - je lepší ho smažit na nižší teplotě. Poté přidáme upečenou dýni, kokosové mléko a vývar. Vše necháme na středním ohni bublat přibližně 10 minut.
Polévku pak rozmixujeme do hladka. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem.
Dýňovou polévku podávejte teplou, posypanou praženými dýňovými semínky. Tato polévka je skvělým jídlem pro chladné podzimní dny.