Zdroj: Canva
Dvoupatrový dort
Dvoupatrový dort je lahodným a vizuálně atraktivním dezertem, který je oblíbený pro svou impozantní výšku a bohatství chutí.
Ingredience
- 300 g mouky
- 250 g cukru
- 250 ml mléka
- 2 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 pinch soli
- 200 g cottage sýr
- 150 ml šlehačky
- čokoláda na vaření
- ovocná dekorace podle volby
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme těsto na spodní vrstvu dortu. Smícháme 150 g másla s 150 g cukru. Poté přidáme 2 vejce a 150 ml mléka a důkladně promícháme. Následně přidáme 300 g mouky, lžičku vanilkového extraktu a špetku soli a pečlivě promícháme
Těsto nalijeme do formy na dort, kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali moukou. Pečeme v předehřáté troubě na cca 170 °C po dobu 30-35 minut, dokud není těsto pevné a zlatavé.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň na vrchní vrstvu dortu. Smícháme 200 g tvarohu s 100 g cukru. Poté přidáme 150 ml šlehačky a smícháme do hladka.
Připravíme si čokoládovou polevu na ozdobení dortu. Rozpustíme 100 g čokolády na vaření nad párou a necháme vychladnout.
Spodní část dortu vyndáme z formy a dáme ji na stůl. Na ni naneseme tvarohovou náplň a zakryjeme vrchní částí dortu.
Celý dort potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme ovocem dle vlastního výběru. Nechte dort chvíli vychladnout v ledničce.