INZERCE

Zdroj: NoireChocolate from Getty Images

Dvojctihodné koláče

Fantastické dvojctihodné koláče, které se skládají z tvarohové a džemové náplně.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Testo:

  • 100 ml mléka Přidáno do
  • 20 g čerstvého droždí Přidáno do
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 50 g cukru krupice Přidáno do
  • citronová kůra Přidáno do
  • 2 žloutky Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • Špetka muškátového oříšku Přidáno do

Tvarohová nápln:

  • 250 g tvarohu v kostce Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • citronová kůra Přidáno do
  • 80 g cukru krupice Přidáno do
  • 1 lžička kukuřičného škrobu nebo vanilkového pudingu Přidáno do

Povidla:

  • švestková povidla Přidáno do
  • skořice Přidáno do

Ostatné:

  • vejce na potření koláčů Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Do vlažného mléka dejte lžíci cukru a přidejte rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte droždí pracovat.

2. Krok

Mouku prosejeme do velké mísy a přidáme sůl, muškátový oříšek, zbylý cukr a citronovou kůru. Vše dobře promíchejte.

3. Krok

Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout.

4. Krok

Do mísy s moukou vlijte připravený kvásek, přidejte žloutky a začněte tvořit těsto.

5. Krok

Po chvíli přidejte rozpuštěné máslo a pokračujte v hnětení.

6. Krok

Vypracujte hladké těsto, které se nelepí.

7. Krok

Těsto lehce poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 40 minut kynout.

8. Krok

Poté těsto znovu prohněťte a nechte ho ještě 30 minut kynout.

9. Krok

Tvaroh smíchejte v misce s vajíčkem, citronovou kůrou, cukrem a škrobem. V případě potřeby přislaďte.

10. Krok

Povidla můžete ochutit špetkou skořice a dle potřeby trochu naředit rumem.

11. Krok

Mouku s cukrem dejte do mísy a promíchejte ji. Přidejte nakrájené, lehce změklé máslo a rukou vypracujte drobenku.

12. Krok

Předehřejte troubu na 195 °C, plechy vyložte pečicím papírem.

13. Krok

13.Těsto rozdělte na 20 kousků a vytvarujte z nich placky.

14. Krok

Na každou placku dejte lžičku tvarohové náplně a zabalte ji.

15. Krok

Placky položte na plech řeznou stranou dolů a nechte je na plechu 15 minut kynout.

16. Krok

Poté do každé placky udělejte důlek, prsty jemně stlačte střed a okraje potřete rozšlehaným vejcem. Jamku naplňte švestkovým džemem a posypte připravenou drobenkou.

17. Krok

Koláče vložte do předehřáté trouby na 12 až 15 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty