INZERCE

Zdroj: dulezidar from Getty Images Pro

Dušený králík na zelenině

Recept na chutného dušeného králíka na zelenině.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 1 ks králík Přidáno do
  • 5 ks mrkví Přidáno do
  • 3 Stonky celeru Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce sádla Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 2 lžíce majoránky Přidáno do
  • 200 ml bílého vína Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 750 ml zeleninového vývaru Přidáno do
  • několik větviček tymiánu Přidáno do
  • 1 ks bobkový list Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Králíka omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí.

2. Krok

Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a ponecháme celý.

3. Krok

Na sádle osmahneme králíka ze všech stran dozlatova. Pak ho vyjmeme a dáme stranou.

4. Krok

Do výpeku, který zbyl po králíkovi, přidáme zeleninu. Opět osmažíme, ale jen tak, aby zůstala křupavá.

5. Krok

Přidáme majoránku, tymián a bobkový list. Poté zasypeme moukou a smažíme další minutu.

6. Krok

Zalijeme bílým vínem a necháme povařit, dokud se nevyvaří alkohol.

7. Krok

Poté přidáme vývar a králíka zpět do hrnce. Přikryjeme a necháme dusit zhruba hodinu a půl. Pokud by omáčka příliš zhoustla, můžeme přilít trochu vody.

8. Krok

Králíka podáváme s omáčkou a restovanou zeleninou. Výborně chutná s bramborovým pyré nebo křupavým chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty