Zdroj: dulezidar from Getty Images Pro
Dušený králík na zelenině
Recept na chutného dušeného králíka na zelenině.
Ingredience
- 1 ks králík
- 5 ks mrkví
- 3 Stonky celeru
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 Lžíce sádla
- sůl, pepř
- 2 lžíce majoránky
- 200 ml bílého vína
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 Lžíce Hořčice
- 750 ml zeleninového vývaru
- několik větviček tymiánu
- 1 ks bobkový list
Nejnovější letáky
Postup
Králíka omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí.
Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a ponecháme celý.
Na sádle osmahneme králíka ze všech stran dozlatova. Pak ho vyjmeme a dáme stranou.
Do výpeku, který zbyl po králíkovi, přidáme zeleninu. Opět osmažíme, ale jen tak, aby zůstala křupavá.
Přidáme majoránku, tymián a bobkový list. Poté zasypeme moukou a smažíme další minutu.
Zalijeme bílým vínem a necháme povařit, dokud se nevyvaří alkohol.
Poté přidáme vývar a králíka zpět do hrnce. Přikryjeme a necháme dusit zhruba hodinu a půl. Pokud by omáčka příliš zhoustla, můžeme přilít trochu vody.
Králíka podáváme s omáčkou a restovanou zeleninou. Výborně chutná s bramborovým pyré nebo křupavým chlebem.