Dušená mrkev s bramborem a masem
Toto je recept na tradiční české jídlo - dušená mrkev s vepřovým masem a bramborem. Kombinace měkkých brambor a sladké mrkve se skvěle doplňuje s tučností masa. Jídlo je vhodné na oběd či večeři a doba přípravy je přibližně 1 hodina.
Ingredience
- 500 g hovězího masa (plec nebo krk)
- 500 g mrkve
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 4 Lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
- petrželka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
Mrkev a brambory oloupeme a také nakrájíme na menší kousky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozpálíme olej a na něm osmažíme maso ze všech stran.
Přidáme na kousky nakrájenou cibuli a mírně osmahneme.
Do hrnce přidáme mrkev a brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vodou tak, aby byly suroviny ponořené.
Vše promícháme, přivedeme k varu a poté dusíme na mírném ohni asi 40 minut.
Hotové jídlo servírujeme posypané petrželkou. Dušená mrkev s masem a bramborem je na světě.