INZERCE

Dušená mrkev s bramborem a masem

Toto je recept na tradiční české jídlo - dušená mrkev s vepřovým masem a bramborem. Kombinace měkkých brambor a sladké mrkve se skvěle doplňuje s tučností masa. Jídlo je vhodné na oběd či večeři a doba přípravy je přibližně 1 hodina.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa (plec nebo krk) Přidáno do
  • 500 g mrkve Přidáno do
  • 500 g brambor Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 4 Lžíce oleje Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
  • petrželka na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

Mrkev a brambory oloupeme a také nakrájíme na menší kousky.

3. Krok

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

4. Krok

V hrnci rozpálíme olej a na něm osmažíme maso ze všech stran.

5. Krok

Přidáme na kousky nakrájenou cibuli a mírně osmahneme.

6. Krok

Do hrnce přidáme mrkev a brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vodou tak, aby byly suroviny ponořené.

7. Krok

Vše promícháme, přivedeme k varu a poté dusíme na mírném ohni asi 40 minut.

8. Krok

Hotové jídlo servírujeme posypané petrželkou. Dušená mrkev s masem a bramborem je na světě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty