INZERCE
Zdroj: FB: Recepty všeho druhu ? .
Drůbeží játra
Drůbeží játra jsou lahodné a výživné, ať už se jedná o kuřecí, kachní nebo krůtí játra, která mají jemnou a bohatou chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g kuřecích jater
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce masla
- 1 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- pepř
- 150 ml vývaru nebo vody
- 2 Lžíce hladké mouky
- 150 ml smetany ke šlehání
- petržel a křen na ozdobení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
2. Krok
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
3. Krok
Na pánvi rozpálíme máslo s olivovým olejem a osmahneme na něm cibuli a česnek.
4. Krok
Přidáme nakrájená játra, tymián, kmín a osolíme a opepříme podle chuti.
5. Krok
Zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou cca 10-15 minut, dokud játra nejsou propečená.
6. Krok
Přisypeme hladkou mouku a promícháme.
7. Krok
Přidáme smetanu a opatrně promícháme, aby omáčka nebyla příliš tuhá.
8. Krok
Při vaření podlejeme vodou nebo vývarem, podle hustoty omáčky.
9. Krok
Podáváme s přílohou a ozdobíme nasekanou petrželí a nastrouhaným křenem.