INZERCE

Zdroj: grafvision from Getty Images

Domácí škvarky

Chutné a křupavé domácí škvarky jsou skvělou přílohou k pečivu nebo jako samostatná svačina.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg vepřový sádlo Přidáno do
  • 500 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Sádlo nakrájíme na malé kostičky.

2. Krok

Vložíme kostičky sádla do hrnce a přidáme vodu.

3. Krok

Vaříme na mírném ohni a často mícháme, aby sádlo neshořelo.

4. Krok

Jakmile sádlo začne tát a tvořit se škvarky, zvyšujeme teplotu ohně a často mícháme.

5. Krok

Když jsou škvarky zlatohnědé a křupavé, vypneme oheň a škvarky scedíme přes cedník.

6. Krok

Škvarky necháme odstát, dokud nebudou mít pokojovou teplotu, a poté je můžeme konzumovat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty