INZERCE
Zdroj: grafvision from Getty Images
Domácí škvarky
Chutné a křupavé domácí škvarky jsou skvělou přílohou k pečivu nebo jako samostatná svačina.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg vepřový sádlo
- 500 ml voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Sádlo nakrájíme na malé kostičky.
2. Krok
Vložíme kostičky sádla do hrnce a přidáme vodu.
3. Krok
Vaříme na mírném ohni a často mícháme, aby sádlo neshořelo.
4. Krok
Jakmile sádlo začne tát a tvořit se škvarky, zvyšujeme teplotu ohně a často mícháme.
5. Krok
Když jsou škvarky zlatohnědé a křupavé, vypneme oheň a škvarky scedíme přes cedník.
6. Krok
Škvarky necháme odstát, dokud nebudou mít pokojovou teplotu, a poté je můžeme konzumovat.