Zdroj: Vladographer from Getty Images
Domácí rohlíky z kvásku
Chutné domácí rohlíky z kvásku jsou perfektní na snídani nebo svačinu. Jsou měkké uvnitř a krásně křupavé zvenku. Tento recept je sice trochu časově náročnější, ale rohlíky z kvásku stojí za to.
Ingredience
Kvásek
- 150 gramy kvásek
- 200 ml voda
- 200 gramy hladká mouka
Těsto
- 300 gramy hladká mouka
- 50 gramy krystalový cukr
- 10 gramy sůl
- 2 ks vejce
- 60 gramy máslo
- 100 ml mléko
- lněné semínko
Nejnovější letáky
Postup
Příprava kvásku: Smíchejte 150g kvásku, 200 ml vody a 200 g hladké mouky v misce a nechte fermentovat 2-3 hodiny.
Příprava těsta: Do mísy s kváskem přidejte 300 g hladké mouky, 50 g cukru, 10 g soli, 2 vejce, 60 g másla a 100 ml mléka. Míchejte, až se těsto začne odtahovat od stěn mísy.
Vyndaňte těsto z mísy, rozdělte jej na 12 rovných dílů a každý díl tvarujte do formy rohlíku.
Ustřihněte na každý rohlík nůžkami trojúhelníkový tvar a pořádně jej potřete žloutkem a posypte .
Pečte rohlíky v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 20 minut nebo dokud nejsou zlaté.