INZERCE
Zdroj: Canva
Domácí recept na škvarkové pagáče se sýrem
Tradiční škvarkové pagáče se sýrem nesmí chybět na žádné oslavě.
INZERCE
Ingredience
porce
30
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 200 g sádla
- 200 g škvarky
- 200 g eidamu
- 1 žloutek (na potření)
- kmín (pro posypání)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Smíchejte teplé mléko s cukrem a solí, přidejte droždí a nechte asi 10 minut kynout.
2. Krok
Do kynuté směsi přidejte mouku, olej a vejce. Dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto.
3. Krok
Těsto nechte v teplém prostředí vykynout asi 30 minut.
4. Krok
Mezitím si připravte náplň. Šunku a eidam nakrájejte na tenké plátky.
5. Krok
Vykynuté těsto rozválíme na plát a rozložíme na něj plátky sádla, škvarky a eidam.
6. Krok
Těsto několikrát přeložte a vyválejte. Pak vykrajujte kolečka nebo kostičky.
7. Krok
Potřete žloutkem a posypte kmínem a solí.
8. Krok
Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut.