Zdroj: Lesichkadesign for Freepik
Domácí lámaná čokoláda jako dárek
Toto je jednoduchý recept na domácí lámanou čokoládu, který jsem v průběhu let zdokonalila. Je to fantastický způsob, jak vytvořit individuální, lahodné pochoutky, které jsou hitem pro dospělé i děti. Polevy můžete libovolně měnit - dodají čokoládě vlastní charakter - ideální vánoční dárek!
Ingredience
- 300 g Hořká čokoláda tmavá
- 150 g bílá čokoláda
- 100 g Směs ořechů (nebo vaše oblíbené ořechy)
- Hrst sušeného ovoce (např. brusinky, třešně)
- špetka mořské soli
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li si vyrobit vlastní nalámanou čokoládu, nalámejte hořkou čokoládu do žáruvzdorné misky. Misku postavte nad pánev s mírně vroucí vodou. Dbejte na to, aby se miska nedotýkala vody, jinak by se čokoláda mohla spálit.
Čokoládu nechte za občasného míchání pomalu rozpustit. Zjistila jsem, že v tomto případě je vhodné postupovat pomalu, aby se čokoláda rozpouštěla rovnoměrně a hladce.
Zatímco se čokoláda rozpouští, opatrně opražte ořechy na suché pánvi, dokud nejsou voňavé. Buďte opatrní, snadno se spálí!
Rozpuštěnou čokoládu odstavte z ohně a posypte ji praženými ořechy a sušeným ovocem. Kombinace sladké čokolády, křupavých oříšků a šťavnatého ovoce je opravdu neodolatelná.
Nyní rozpusťte bílou čokoládu, stejně jako jste to udělali s hořkou čokoládou. Rozpuštěnou bílou čokoládou pokapejte hořkou čokoládu a polevu. Nakonec přidejte špetku mořské soli, která opravdu zvýrazní chuť čokolády!
Nechte čokoládu ztuhnout na chladném místě, pak ji rozlámejte na kousky a vychutnejte si ji. Nápaditě zabalte do celofánu jako vánoční dárek.