INZERCE
Domácí králík na česneku

Domácí králík na česneku

Dietní maso a jednoduchý recept z trouby.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 králík Přidáno do
  • 900 ml voda Přidáno do
  • 70 g česnek Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • Grilovací koření Přidáno do
  • Celý černé koření Přidáno do
  • nové koření Přidáno do
  • Jalovec bobule Přidáno do
  • hrubá sůl Přidáno do
  • Sladká mletá paprika Přidáno do
INZERCE

Postup

110 min.
1. Krok

Přibližně 1500g králíka rozporcujeme. Hrudník králíka dáme vařit do vody s novým kořením, bobkovým listem, celým černým kořením, jalovcem a trochou soli. To nám poslouží k podlívání králíka v troubě. A když z něj odstraníme maso, můžeme si udělat pomazánku, nebo ho jen tak sníst.

2. Krok

Ostatní části králíka dáme do pekáče a posypeme hrubozrnnou solí, grilovacím kořením a mletou červenou paprikou. Česnek větší hlavu očistíme, roztlačíme a přidáme k zajíkovi. Dobře spolu promícháme, necháme chvíli odstát.

3. Krok

Když se nám kuřecí prsa uvaří, vyjmeme je a vývar přecedíme, necháme trochu vychladnout.

4. Krok

Polovinou vývaru podlijeme králíka v pekáči a zakryté to dáme do trouby péct.

5. Krok

Když máme králíka na polovinu měkkého, přilijeme zbytek vody, zakryjeme a necháme dusit v troubě do měkka. Nakonec pekáč s králíkem odhalíme, posypeme červenou mletou paprikou a trochu zapékáme. Podáváme s rýží, bramborami nebo tarhoňou. Dobrou chuť

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty