Domácí králík na česneku
Dietní maso a jednoduchý recept z trouby.
Ingredience
- 1 králík
- 900 ml voda
- 70 g česnek
- sůl
- bobkový list
- Grilovací koření
- Celý černé koření
- nové koření
- Jalovec bobule
- hrubá sůl
- Sladká mletá paprika
Nejnovější letáky
Postup
Přibližně 1500g králíka rozporcujeme. Hrudník králíka dáme vařit do vody s novým kořením, bobkovým listem, celým černým kořením, jalovcem a trochou soli. To nám poslouží k podlívání králíka v troubě. A když z něj odstraníme maso, můžeme si udělat pomazánku, nebo ho jen tak sníst.
Ostatní části králíka dáme do pekáče a posypeme hrubozrnnou solí, grilovacím kořením a mletou červenou paprikou. Česnek větší hlavu očistíme, roztlačíme a přidáme k zajíkovi. Dobře spolu promícháme, necháme chvíli odstát.
Když se nám kuřecí prsa uvaří, vyjmeme je a vývar přecedíme, necháme trochu vychladnout.
Polovinou vývaru podlijeme králíka v pekáči a zakryté to dáme do trouby péct.
Když máme králíka na polovinu měkkého, přilijeme zbytek vody, zakryjeme a necháme dusit v troubě do měkka. Nakonec pekáč s králíkem odhalíme, posypeme červenou mletou paprikou a trochu zapékáme. Podáváme s rýží, bramborami nebo tarhoňou. Dobrou chuť