Domácí kečup Pohlreich
Jedna z nejslavnějších českých televizních osobností, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, je známý svými vynikajícími recepty a nápaditým přístupem k vaření. Jeho domácí kečup je chutnou a zdravější alternativou klasických obchodních kečupů. Zkuste ho připravit i vy!
Ingredience
- 1 kg zralých rajčat
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 100 g třtinového cukru
- 100 ml červeného vinného octa
- 1 lžička papriky
- půl lžičky mletého koriandru
- půl lžičky mletého kmínu
- půl lžičky mletého hřebíčku
- špetka mleté pálivé papriky
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata umyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a odstraníme pecky a středy.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na troše oleje do zlatova. Přidáme prolisovaný česnek, směs koření, cukr a orestujeme.
Přidáme rajčata, zamícháme, přiklopíme a na mírném ohni dusíme cca 20 minut, dokud rajčata nezměknou.
Dusenou směs rajčat přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladký kečup. Pokud preferujete hladší konzistenci, můžeme tento kečup přecedít přes jemně pletené síto.
Rozeředíme octem, dochutíme solí a zbylými kořením. Přivedeme k varu a vaříme dalších 15 minut. Ještě horký přelijeme do sterilních sklenných lahví nebo sklenic a uzavřeme.