INZERCE

Domácí kečup Pohlreich

Jedna z nejslavnějších českých televizních osobností, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, je známý svými vynikajícími recepty a nápaditým přístupem k vaření. Jeho domácí kečup je chutnou a zdravější alternativou klasických obchodních kečupů. Zkuste ho připravit i vy!

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg zralých rajčat Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička pepře Přidáno do
  • 100 g třtinového cukru Přidáno do
  • 100 ml červeného vinného octa Přidáno do
  • 1 lžička papriky Přidáno do
  • půl lžičky mletého koriandru Přidáno do
  • půl lžičky mletého kmínu Přidáno do
  • půl lžičky mletého hřebíčku Přidáno do
  • špetka mleté pálivé papriky Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Rajčata umyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a odstraníme pecky a středy.

2. Krok

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na troše oleje do zlatova. Přidáme prolisovaný česnek, směs koření, cukr a orestujeme.

3. Krok

Přidáme rajčata, zamícháme, přiklopíme a na mírném ohni dusíme cca 20 minut, dokud rajčata nezměknou.

4. Krok

Dusenou směs rajčat přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladký kečup. Pokud preferujete hladší konzistenci, můžeme tento kečup přecedít přes jemně pletené síto.

5. Krok

Rozeředíme octem, dochutíme solí a zbylými kořením. Přivedeme k varu a vaříme dalších 15 minut. Ještě horký přelijeme do sterilních sklenných lahví nebo sklenic a uzavřeme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty