Domácí kečup Heinz
Rádi byste si připravili oblíbený Heinz kečup doma? Tento recept vám to umožní. Domácí verze je chutná, zdravá a zároveň se vyhneme zbytečným konzervačním látkám či přidanému cukru běžně přítomného v kupovaným kečupu. Recept je určený na cca 1 litr kečupu.
Ingredience
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- půl šálku jablkového octa
- 3 lžíce Hořčice
- půl šálku medu
- sůl, pepř
- Hřebíček, skořice nové koření (dle chuti)
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata nakrájejte na menší kousky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem je dejte do velkého hrnce. Přidejte koření.
Rajčata vařte, dokud úplně nerozměknou a nezačnou se rozpadat. To může trvat okolo hodiny.
Rajčatovou směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
Přidejte ocet, hořčici a med, promíchejte a nechte pomalu vařit další hodinu. Během vaření můžete přidat další koření dle chuti a potřeby.
Kečup hotový,že si ho můžete nechat zchladit. Pokud chcete mít kečup hladší, můžete ho ještě přecedit přes síto.
Po zchladnutí ho umístěte do sterilizovaných sklenic. V chladničce vydrží i několik týdnů.