INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/zmc1LKdXhvDLhT6P-_wL/7a9ebcbb8c506d0ac4977f75de4913.jpeg)
Zdroj: Pixabay: RitaE
Domácí jahodový džem
Vynikající domácí jahodový džem. Příprava je jednoduchá, takže si ho může připravit kdokoli. Ideální na pečení nebo jako doplněk k snídani.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 11⁄2 kg Jahody
- 1 kg cukr
- 1 ks citron
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Jahody očistíme a nakrájíme na malé kousky.
2. Krok
Do hrnce přidáme jahody, cukr a šťávu z citronu.
3. Krok
Všechno dohromady vaříme na střední teplotě přibližně hodinu.
4. Krok
Hotový džem nalijeme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
5. Krok
Povidla necháme vychladnout a poté je uložíme na chladné a tmavé místo.