Zdroj: bhofack2 from Getty Images
Domáci chleba s cibuli
Tento recept na domácí chleba s cibulí se mi osvědčil během let přípravy různých typů domácího pečiva. Sama jsem experimentovala se složením až jsem dospěla k této finální verzi, která vždy vykouzlí úžasně chutný a voňavý chléb.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 bal suchého droždí
- 1 lžička Soli
- 1 lžička cukru
- 300 ml vlažné vody
- 2 kus cibule
- 1 Lžíce olivového oleje
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si připravte misku, do kterej prosejte mouku. Přidejte suché droždí, sůl a cukr a vše pečlivě promíchejte.
Pomalu začněte přilévat vlažnou vodu a zpracovávejte těsto rukou, dokud se nezačne odlepovat od stěn misky. Těsto vyndejte a na pomoučněném vále ho zpracujte do hladkého tvaru. Těsto dejte zpět do misky, přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout na teplém místě.
Cibule nakrájejte na drobno a osmahněte na olivovém oleji dozlatova. Dejte pozor, aby nedosažením tmavě hnědé barvy nehořkla. Pak ji nechte vychladnout.
Po vykynutí těsto vyndejte a ještě jednou ho prohněťte na vále, přidejte vychladlou cibuli a znovu zpracujte, aby byla cibule rovnoměrně rozdělená. Těsto vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, přikryjte a nechte ještě asi 30 minut kynout.
Mezitím si předehřejte troubu na 220 stupňů. Chléb vložte do trouby a pečte asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne. Pro větší jistotu můžete udělat pokus o klepnutí na spodní stranu - pokud je chléb hotov, měl by znít dutě.