INZERCE

Zdroj: bhofack2 from Getty Images

Domáci chleba s cibuli

Tento recept na domácí chleba s cibulí se mi osvědčil během let přípravy různých typů domácího pečiva. Sama jsem experimentovala se složením až jsem dospěla k této finální verzi, která vždy vykouzlí úžasně chutný a voňavý chléb.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 bal suchého droždí Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 300 ml vlažné vody Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

200 min.
1. Krok

Nejdříve si připravte misku, do kterej prosejte mouku. Přidejte suché droždí, sůl a cukr a vše pečlivě promíchejte.

2. Krok

Pomalu začněte přilévat vlažnou vodu a zpracovávejte těsto rukou, dokud se nezačne odlepovat od stěn misky. Těsto vyndejte a na pomoučněném vále ho zpracujte do hladkého tvaru. Těsto dejte zpět do misky, přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout na teplém místě.

3. Krok

Cibule nakrájejte na drobno a osmahněte na olivovém oleji dozlatova. Dejte pozor, aby nedosažením tmavě hnědé barvy nehořkla. Pak ji nechte vychladnout.

4. Krok

Po vykynutí těsto vyndejte a ještě jednou ho prohněťte na vále, přidejte vychladlou cibuli a znovu zpracujte, aby byla cibule rovnoměrně rozdělená. Těsto vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, přikryjte a nechte ještě asi 30 minut kynout.

5. Krok

Mezitím si předehřejte troubu na 220 stupňů. Chléb vložte do trouby a pečte asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne. Pro větší jistotu můžete udělat pokus o klepnutí na spodní stranu - pokud je chléb hotov, měl by znít dutě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty