INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Dokonalá šlehačková bábovka
Tato dokonalá šlehačková bábovka je bohatá na chutě a lehká na textuře. Šlehačka dodává vláčnost a nadýchanost. Bábovka je skvělá na nedělní odpoledne k hrníčku skvělé kávy.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 250 ml šlehačky
- 260 g mouky
- 150 g cukru moučka
- 1⁄2 Balíček prášku do pečiva
- 2 Balíčky vanilkového cukru
- 5 ks vajec
- citronová kůra
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vajíčka oddělte na žloutky a bílky.
2. Krok
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté do směsi přidejte vanilkový cukr, citronovou kůru a šlehačku.
3. Krok
K směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
4. Krok
Bílky vyšlehejte s špetkou soli na tuhý sníh a opatrně je vmíchejte do těsta.
5. Krok
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
6. Krok
Těsto vlijte do formy a dejte péct do trouby přibližně na 50-60 minut.
7. Krok
Pečenou bábovku vychlaďte a posypte práškovým cukrem.