Zdroj: Lilechka75 for Getty Images
Dezert s vaječným koňakem jako tiramisu
Tento recept patří k mým nejoblíbenějším a je typickou německou dezertní specialitou. Když chci pohostit hosty nebo jen připravit sladké pohoštění pro sebe a svou rodinu, tento lehký a nadýchaný dezert s vaječným koňakem je vždycky hitem. Je krémový, lehký a chuť vaječného likéru mu dodává jedinečný nádech podobný tiramisu.
Ingredience
- 6 žloutek
- 200 g cukr
- 1 Balíček Vanilkový cukr
- 250 g mascarpone
- 200 ml Vaječný likér
- 300 g Ladyfingers
- 2 KL kakao na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu vaječného likéru nejprve vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Dbejte na to, aby se cukr zcela rozpustil, jinak by se vám dezert mohl stát krystalickým.
Do žloutkové směsi vmíchejte mascarpone. Musíte ji opravdu dobře zapracovat, aby se nevytvořily hrudky. Pokud chcete, můžete použít i ruční mixér.
Nyní do směsi přidejte vaječný koňak a znovu dobře promíchejte. Vaječný koňak dodává tomuto dezertu jedinečnou chuť.
Nyní je čas na houbové prsty. Položte vrstvu piškotů do zapékací misky. Pokud se na sebe dokonale nevejdou, nevadí. Můžete je jednoduše srovnat.
Pak sušenky přelijte vrstvou krému s vaječným koňakem. Tyto kroky opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Dbejte na to, abyste skončili s vrstvou krému.
Před podáváním nechte dezert alespoň 2 hodiny odležet v chladničce. Je těžké počkat, ale stojí to za to!
Těsně před podáváním posypte dezert vaječným likérem s kakaem. Dezert tak získá nejen krásný vzhled, ale také lehkou a lahodnou čokoládovou chuť.
A váš dezert s vaječným koňakem je připraven! Slibuji, že ho budete chtít dělat znovu a znovu.