INZERCE

Dal Makhani

Dal makhani recept (nebo také Maa ki Dal) je tradiční indické jídlo z černé čočky a červených fazolí, které se podává s naanem nebo rýží. Toto jídlo je bohaté na bílkoviny a chutná skvěle.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 Pohár celých černých čoček (Urad Dal) Přidáno do
  • čtvrt šálku červených ledvinových fazolí (Rajma) Přidáno do
  • 3 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce kmínu Přidáno do
  • 1 velkou cibuli, nasekanou Přidáno do
  • 2 lžíce zázvoru a česneku, nasekaného Přidáno do
  • půl šálku rajčatového pyré Přidáno do
  • 2 lžíce kari koření Přidáno do
  • půl lžičky kurkumy Přidáno do
  • půl lžičky chilli prášku Přidáno do
  • 2 lžíce soli Přidáno do
  • třičtvrtě šálku smetany Přidáno do
  • Nasekaný koriandr na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

1. Černé čočky a červené fazolky namočte přes noc. Poté je opláchněte a důkladně je uvařte až do měkkého stavu. Pokud využijete tlakový hrnec, ušetříte čas.

2. Krok

2. Mezitím si připravte koření. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a přidejte kmín. Jakmile začne praskat, přidejte nakrájenou cibuli a smažte do zlatova.

3. Krok

3. K cibuli přidejte nasekaný česnek a zázvor a smažte dalších pár minut. Poté přidejte rajčatové pyré a zbytek koření (kari, kurkumu, chilli prášek, sůl) a smažte to dohromady na středním ohni.

4. Krok

4. Po 10 minutách přidejte již předvařenou černou čočku a fazolky. Dobře promíchejte a vařte dalších 15 minut na mírném ohni.

5. Krok

5. Nakonec, přidáme smetanu a necháme to společně povařit dalších 5 minut.

6. Krok

6. Podávejte teplé a posypte nasekaným koriandrem. Dal Makhani chutná skvěle s naanem, chapati nebo rýží.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty