INZERCE

Dal Makhani

Dal makhani recept (nebo také Maa ki Dal) je tradiční indické jídlo z černé čočky a červených fazolí, které se podává s naanem nebo rýží. Toto jídlo je bohaté na bílkoviny a chutná skvěle.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 Pohár celých černých čoček (Urad Dal) Přidáno do
  • čtvrt šálku červených ledvinových fazolí (Rajma) Přidáno do
  • 3 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce kmínu Přidáno do
  • 1 velkou cibuli, nasekanou Přidáno do
  • 2 lžíce zázvoru a česneku, nasekaného Přidáno do
  • půl šálku rajčatového pyré Přidáno do
  • 2 lžíce kari koření Přidáno do
  • půl lžičky kurkumy Přidáno do
  • půl lžičky chilli prášku Přidáno do
  • 2 lžíce soli Přidáno do
  • třičtvrtě šálku smetany Přidáno do
  • Nasekaný koriandr na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

1. Černé čočky a červené fazolky namočte přes noc. Poté je opláchněte a důkladně je uvařte až do měkkého stavu. Pokud využijete tlakový hrnec, ušetříte čas.

2. Krok

2. Mezitím si připravte koření. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a přidejte kmín. Jakmile začne praskat, přidejte nakrájenou cibuli a smažte do zlatova.

3. Krok

3. K cibuli přidejte nasekaný česnek a zázvor a smažte dalších pár minut. Poté přidejte rajčatové pyré a zbytek koření (kari, kurkumu, chilli prášek, sůl) a smažte to dohromady na středním ohni.

4. Krok

4. Po 10 minutách přidejte již předvařenou černou čočku a fazolky. Dobře promíchejte a vařte dalších 15 minut na mírném ohni.

5. Krok

5. Nakonec, přidáme smetanu a necháme to společně povařit dalších 5 minut.

6. Krok

6. Podávejte teplé a posypte nasekaným koriandrem. Dal Makhani chutná skvěle s naanem, chapati nebo rýží.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Sušenky

20 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2785 recepty

Pečivo

521 recepty

Saláty

265 recepty

Bezmasé pokrmy

1333 recepty