INZERCE

Cuketové a tuňákové karbanátky

Dokonalá kombinace cukety a tuňáka v karbanátcích, které chutnají výborně i s řeckým salátem a tzatziki! Navíc jsou pečené v troubě, takže nehrozí přebytečné množství oleje.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 ks cuketa Přidáno do
  • 120 g tuňák ve vlastní šťávě Přidáno do
  • 14 hrnek strouhaný sýr Přidáno do
  • 14 hrnek Hladká špeltová mouka Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 12 čl sůl Přidáno do
  • 14 Čajová lžička černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Cuketu nastrouháme do misky na hrubém struhadle, osolíme ji a necháme ji 10 minut odstát, dokud nepustí šťávu.

2. Krok

Přesuneme ji do cedníku nebo síťky a vymačkáme z ní co nejvíc šťávy.

3. Krok

Vysušenou cuketu vrátíme do misky a smícháme s tuňákem bez šťávy, sýrem, moukou, vejcem, prolisovaným česnekem a kořením.

4. Krok

Z masa tvoříme karbanátky a ukládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Můžeme pokapat trochu olejem.

5. Krok

Pečeme je na 200°C přibližně 20-25 minut dozlatova. V polovině pečení je otočíme na druhou stranu, aby byly rovnoměrně propečené.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1407 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty