Zdroj: Canva
Creme brulee
Crème Brûlée patří mezi nóbl dezerty a jeho původ sahá až do Francie 17. století. I když je creme brulee starý pokrm, díky své bohaté chuti a požitkářské konzistenci si udržel své místo na jídelních lístcích po celém světě. Pojďme si jej udělat!
Ingredience
- 6 žloutků
- 1⁄2 šálku cukru
- 2 šálky smetany na šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- dodatečný cukr na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 165°C.
V průměrné pánvi zahřejte smetanu a vanilkový extrakt na střední teplotu, dokud se nezačne vařit. Odstraňte z tepla.
Ve samostatné misce smíchejte žloutky a cukr, dokud není směs světlá a nadýchaná.
Pomalu nalijte horkou smetanu do směsi žloutků, neustále míchejte.
Směs nalijte do šesti keramických misek. Ty umístěte do větší pekáče a do pekáče nalijte dostatek horké vody, aby sahala asi do poloviny misek.
Pečte 30 až 35 minut, nebo dokud zákusek není pevný, ale stále trošku houpavý uprostřed.
Keramické misky vyjměte z vody a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté je vložte do ledničky na alespoň 2 hodiny.
Před podáváním posypte jemnou vrstvou cukru a použijte kuchyňský hořák k karamelizaci cukru, dokud se nevytvoří křupavý, zlatě hnědý povrch. Ihned podávejte.
Ať vám chutná váš skvělý Crème Brûlée!