Creme Brulee podle Pohlreicha
Creme Brulee je klasický francouzský dezert. Existuje spoustu receptů, jak tento dezert připravit, ale my vám dnes přinášíme skvělý recept od českého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který vás jistě nadchne. Creme Brulee si zamilujete pro jeho krásnou karamelovou chut' a krásně zlatou barvu.
Ingredience
- 100 g cukru
- 500 ml smetany na šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- hrubý krystalový cukr na posyp
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké misce smícháme žloutky s cukrem, dokud nedosáhneme bledé a krémové konzistence.
Smetanu přivedeme do varu společně s vanilkovým extraktem.
Horkou smetanu pomalu přiléváme do směsi s cukrem a žloutky, stále mícháme.
Takto připravený krém rovnoměrně nalijeme do 4 keramických fomek, které postavíme do pekáče. Pekáč naplníme do poloviny horkou vodou.
Pečeme při teplotě 140 stupňů cca 50 minut, dokud krém není pevný.
Vyndáme z vody a necháme vychladnout. Poté na několik hodin (nejlépe přes noc) umístíme do lednice.
Před servírováním povrch krému posypeme hrubým cukrem a pomocí hořáku karamelizujeme.
Dezert je hotový, můžete ho servírovat!