INZERCE

Creme Brulee podle Pohlreicha

Creme Brulee je klasický francouzský dezert. Existuje spoustu receptů, jak tento dezert připravit, ale my vám dnes přinášíme skvělý recept od českého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který vás jistě nadchne. Creme Brulee si zamilujete pro jeho krásnou karamelovou chut' a krásně zlatou barvu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 500 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do
  • hrubý krystalový cukr na posyp Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Ve velké misce smícháme žloutky s cukrem, dokud nedosáhneme bledé a krémové konzistence.

2. Krok

Smetanu přivedeme do varu společně s vanilkovým extraktem.

3. Krok

Horkou smetanu pomalu přiléváme do směsi s cukrem a žloutky, stále mícháme.

4. Krok

Takto připravený krém rovnoměrně nalijeme do 4 keramických fomek, které postavíme do pekáče. Pekáč naplníme do poloviny horkou vodou.

5. Krok

Pečeme při teplotě 140 stupňů cca 50 minut, dokud krém není pevný.

6. Krok

Vyndáme z vody a necháme vychladnout. Poté na několik hodin (nejlépe přes noc) umístíme do lednice.

7. Krok

Před servírováním povrch krému posypeme hrubým cukrem a pomocí hořáku karamelizujeme.

8. Krok

Dezert je hotový, můžete ho servírovat!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty