INZERCE
Cream Brulee

Cream Brulee

Clasický francouzský dezert který se dá dochutit podle vašich představ

INZERCE

Ingredience

porce
10

Suroviny

  • 500 ml Tučná smetana Přidáno do
  • 150 g cukr Přidáno do
  • 12 ks vanilka Přidáno do
  • 10 ks vejce Přidáno do
  • 130 ml pomerančový džus Přidáno do

Na ozdobu:

  • 125 g čerstvé maliny Přidáno do
  • 100 g třtinový cukr v prášku Přidáno do
  • čerstvá máta Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Zahřejte smetanu s vanilkovým luskem

Cream Brulee - krok přípravy 1
2. Krok

Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky smíchejte s cukrem a pomerančovou šťávou.

Cream Brulee - krok přípravy 1
3. Krok

Jak smetana zavaří na 80°C tak ji nalijte na vaječnou směs a dobře rozmíchejte. Celou směs dejte vychladnout do lednice.

4. Krok

Připravte si zapékací misky nejlepé porcelán nebo keramika vhodná k zapékaní na 110°C

5. Krok

Vychladlou směs nalijte do misek.

Cream Brulee - krok přípravy 1
6. Krok

Misku umistěte do vodnílázně (nádoba se z části ponoří do vody)

Cream Brulee - krok přípravy 1
7. Krok

Pokud budou na povrchu vzduchové bubliny lehce je zklepněte nebo opalte pistolí. Směs musí být hladká.

Cream Brulee - krok přípravy 1
8. Krok

Takto připravenou směs opatrně vložte do předehřaté trouby na 110°C bez vzduchu a ventilátoru.

9. Krok

Po upečení cca 50 min. Vyjměte a dejte vychladit

10. Krok

Před servírovaním posypte třtinovým cukrem a opalte pistoli na zapékaní aby vznikla karamelová krusta na povrchu. Nemělá by být spálená :)

Cream Brulee - krok přípravy 1
11. Krok

Servírujte s čerstvým ovocem. Dobrou chuť

Cream Brulee - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty