:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/pF27GeEw0yl_1duXbVWx/7e37158e2bd556eeea1ec757671b85.jpeg)
Cream Brulee
Clasický francouzský dezert který se dá dochutit podle vašich představ
Ingredience
Suroviny
- 500 ml Tučná smetana
- 150 g cukr
- 1⁄2 ks vanilka
- 10 ks vejce
- 130 ml pomerančový džus
Na ozdobu:
- 125 g čerstvé maliny
- 100 g třtinový cukr v prášku
- čerstvá máta
Nejnovější letáky
Postup
Zahřejte smetanu s vanilkovým luskem
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/pF27GeEw0yl_1duXbVWx/0a69290e7921dee21b36d73e1441be.jpeg)
Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky smíchejte s cukrem a pomerančovou šťávou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/pF27GeEw0yl_1duXbVWx/efc387ff8f11508c1304397858fac2.jpeg)
Jak smetana zavaří na 80°C tak ji nalijte na vaječnou směs a dobře rozmíchejte. Celou směs dejte vychladnout do lednice.
Připravte si zapékací misky nejlepé porcelán nebo keramika vhodná k zapékaní na 110°C
Vychladlou směs nalijte do misek.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/pF27GeEw0yl_1duXbVWx/23c019cf6c96e15897bfd52d55efb6.jpeg)
Misku umistěte do vodnílázně (nádoba se z části ponoří do vody)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/pF27GeEw0yl_1duXbVWx/035ad5b7e9ffb77fc5ac331809a55b.jpeg)
Pokud budou na povrchu vzduchové bubliny lehce je zklepněte nebo opalte pistolí. Směs musí být hladká.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/pF27GeEw0yl_1duXbVWx/0b05fe508776d91d65586ccce75a36.jpeg)
Takto připravenou směs opatrně vložte do předehřaté trouby na 110°C bez vzduchu a ventilátoru.
Po upečení cca 50 min. Vyjměte a dejte vychladit
Před servírovaním posypte třtinovým cukrem a opalte pistoli na zapékaní aby vznikla karamelová krusta na povrchu. Nemělá by být spálená :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/pF27GeEw0yl_1duXbVWx/5087861ef8048145cf0a954f59622c.jpeg)
Servírujte s čerstvým ovocem. Dobrou chuť
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/pF27GeEw0yl_1duXbVWx/8bbf46f08c1c42a6d4a733e3c5a190.jpeg)