Cream Brulee
Clasický francouzský dezert který se dá dochutit podle vašich představ
Ingredience
Suroviny
- 500 ml Tučná smetana
- 150 g cukr
- 1⁄2 ks vanilka
- 10 ks vejce
- 130 ml pomerančový džus
Na ozdobu:
- 125 g čerstvé maliny
- 100 g třtinový cukr v prášku
- čerstvá máta
Nejnovější letáky
Postup
Zahřejte smetanu s vanilkovým luskem
Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky smíchejte s cukrem a pomerančovou šťávou.
Jak smetana zavaří na 80°C tak ji nalijte na vaječnou směs a dobře rozmíchejte. Celou směs dejte vychladnout do lednice.
Připravte si zapékací misky nejlepé porcelán nebo keramika vhodná k zapékaní na 110°C
Vychladlou směs nalijte do misek.
Misku umistěte do vodnílázně (nádoba se z části ponoří do vody)
Pokud budou na povrchu vzduchové bubliny lehce je zklepněte nebo opalte pistolí. Směs musí být hladká.
Takto připravenou směs opatrně vložte do předehřaté trouby na 110°C bez vzduchu a ventilátoru.
Po upečení cca 50 min. Vyjměte a dejte vychladit
Před servírovaním posypte třtinovým cukrem a opalte pistoli na zapékaní aby vznikla karamelová krusta na povrchu. Nemělá by být spálená :)
Servírujte s čerstvým ovocem. Dobrou chuť