Zdroj: HeikeRau from Getty Images
Čokoládové koláčky
Recept na lahodné sladké čokoládové tartaletky, což jsou takové malé koláčky.
Ingredience
- 250 g Hladká mouka
- 125 g Máslo
- 100 g moučkový cukr
- 1 kus vejce
- špetka soli
- 200 g Hořká čokoláda
- 200 ml Smetana ke šlehání
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte těsto na koláčky. Do mísy dejte hladkou mouku, máslo, moučkový cukr, vejce a špetku soli.
Ingredience důkladně promíchejte, abyste vytvořili hladké těsto. Těsto nechte 30 minut odpočívat v chladničce.
Po půl hodině těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která vkládáme do formiček na tartaletky.
Těsto dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na 10-15 minut.
Zatímco se těsto peče, připravte čokoládovou náplň. Smetanu ke šlehání zahřejte, ale nevařte. Nakrájejte hořkou čokoládu na menší kousky a vložte ji do horké smetany.
Vzniklou směs důkladně promíchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Hotovou čokoládovou náplň pak rozdělte do vychladlých tartaletek, které můžete před podáváním posypat ořechy nebo postříkat šlehačkou.