INZERCE

Zdroj: Pixabay

Čokoládové čipy Rainbow Candy Dotty Cookies

Tyto nádherné Dotty Cookies dělám už léta a mohu vás ujistit, že mají pokaždé úspěch! Hodí se téměř pro každou příležitost - ať už jde o oslavy, narozeniny dětí nebo běžné svačiny. Jejich příprava je velmi snadná a oblíbí si je všichni, děti i dospělí. A co je na nich nejlepší? Můžete si je přizpůsobit různými barevnými cukrářskými tečkami, které je dělají ještě lákavějšími a neodolatelnějšími.

INZERCE

Ingredience

porce
24
  • 2 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 12 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 14 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 šálek Máslo (změklé) Přidáno do
  • 34 šálek krystalový cukr Přidáno do
  • 34 šálek Balený hnědý cukr Přidáno do
  • 1 čajová lžička mandlový extrakt Přidáno do
  • 2 Velká vejce Přidáno do
  • 1 šálek Polosladké čokoládové lupínky Přidáno do
  • 12 šálek Různobarevné cukrové tečky Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začněte předehřátím trouby na 375℉. To je dobrý postup, protože to zajistí rovnoměrné a stálé pečení sušenek.

2. Krok

Mouku, jedlou sodu a sůl smíchejte ve střední míse a dejte stranou.

3. Krok

V samostatné velké míse vyšlehejte elektrickým mixérem změklé máslo, cukr krystal, hnědý cukr a mandlový extrakt do krémové konzistence. Podle mých zkušeností je nejlepší nechat máslo předem změknout při pokojové teplotě asi 30 minut.

4. Krok

Do směsi másla a cukru postupně zašlehejte vejce. Dbejte na to, aby byla vejce řádně zapracována a těsto bylo jednolité.

5. Krok

Postupně při nízkých otáčkách zašlehejte moučnou směs. Nezapomeňte, že nesmíte míchat příliš.

6. Krok

Vmíchejte čokoládové lupínky. Teď přijde ta nejlepší část - je téměř čas na pečení!

7. Krok

Na nevymaštěný plech na pečení nakapejte kulaté lžíce těsta ve vzdálenosti přibližně 2 cm od sebe.

8. Krok

Do každého těsta na sušenky vtlačte asi 3 až 5 cukrářských teček. Můžete jich přidat více nebo méně podle svých preferencí. Zde můžete být kreativní a vytvářet s tečkami různé vzory.

9. Krok

Sušenky pečte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou na okrajích zlatavé. Podle mých zkušeností otočením plechu v polovině pečení zajistíte, že budou všechny sušenky rovnoměrně propečené.

10. Krok

Sušenky nechte asi 2 minuty vychladnout na plechu, pak je přendejte na drátěné mřížky a nechte zcela vychladnout. Může být lákavé sníst sušenky rovnou z trouby, ale buďte trpěliví, protože se stále pečou ze zbytkového tepla!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty