Zdroj: Pixabay
Čokoládové čipy Rainbow Candy Dotty Cookies
Tyto nádherné Dotty Cookies dělám už léta a mohu vás ujistit, že mají pokaždé úspěch! Hodí se téměř pro každou příležitost - ať už jde o oslavy, narozeniny dětí nebo běžné svačiny. Jejich příprava je velmi snadná a oblíbí si je všichni, děti i dospělí. A co je na nich nejlepší? Můžete si je přizpůsobit různými barevnými cukrářskými tečkami, které je dělají ještě lákavějšími a neodolatelnějšími.
Ingredience
- 2 šálky Univerzální mouka
- 1⁄2 čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄4 čajová lžička sůl
- 1 šálek Máslo (změklé)
- 3⁄4 šálek krystalový cukr
- 3⁄4 šálek Balený hnědý cukr
- 1 čajová lžička mandlový extrakt
- 2 Velká vejce
- 1 šálek Polosladké čokoládové lupínky
- 1⁄2 šálek Různobarevné cukrové tečky
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 375℉. To je dobrý postup, protože to zajistí rovnoměrné a stálé pečení sušenek.
Mouku, jedlou sodu a sůl smíchejte ve střední míse a dejte stranou.
V samostatné velké míse vyšlehejte elektrickým mixérem změklé máslo, cukr krystal, hnědý cukr a mandlový extrakt do krémové konzistence. Podle mých zkušeností je nejlepší nechat máslo předem změknout při pokojové teplotě asi 30 minut.
Do směsi másla a cukru postupně zašlehejte vejce. Dbejte na to, aby byla vejce řádně zapracována a těsto bylo jednolité.
Postupně při nízkých otáčkách zašlehejte moučnou směs. Nezapomeňte, že nesmíte míchat příliš.
Vmíchejte čokoládové lupínky. Teď přijde ta nejlepší část - je téměř čas na pečení!
Na nevymaštěný plech na pečení nakapejte kulaté lžíce těsta ve vzdálenosti přibližně 2 cm od sebe.
Do každého těsta na sušenky vtlačte asi 3 až 5 cukrářských teček. Můžete jich přidat více nebo méně podle svých preferencí. Zde můžete být kreativní a vytvářet s tečkami různé vzory.
Sušenky pečte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou na okrajích zlatavé. Podle mých zkušeností otočením plechu v polovině pečení zajistíte, že budou všechny sušenky rovnoměrně propečené.
Sušenky nechte asi 2 minuty vychladnout na plechu, pak je přendejte na drátěné mřížky a nechte zcela vychladnout. Může být lákavé sníst sušenky rovnou z trouby, ale buďte trpěliví, protože se stále pečou ze zbytkového tepla!