INZERCE

Čokoladová babka

Teplý, voňavý, kynuté těsto s malinami a bílou čokoládou.. co víc dodat :)

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 300 g špaldová mouka Přidáno do
  • 50 g kokosový cukr Přidáno do
  • 12 kostky čerstvé droždí Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 125 ml mléko Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • malinový džem Přidáno do
  • 50 g bílá čokoláda Přidáno do
  • na hrst pistácie Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme kvas: droždí rozpustíme s 1CL cukru v teplém mléce (ne horkém!) a necháme stát na teplém místě přibližně 10' (kvas je hotový, když se na povrchu začnou tvořit bublinky, nebo naroste).

2. Krok

Mouku, sůl, cukr dáme do mísy (já míchám vše v kuchyňském robotu), přidáme kvas a začneme hnětat, postupně přidáme vejce, necháme zapracovat a nakonec přidáváme máslo (ideálně pokojové teploty, aby se lépe zapracovalo) kousek po kousku, celkem hněteme cca 10', aby bylo těsto krásně pružné a odlepilo se od stěn mísy.

3. Krok

Vypracované těsto necháme kynout na teplém místě alespoň 1h, dokud se nezdvojnásobí objem. Prokynuté těsto přelijeme na pomoučenou dosku, vyválíme, potřeme džemem, pokapeme roztavenou bílou čokoládou, srolujeme, podélně rozřízneme a zatočíme jako vánočku (ze 2 copánků). Odložíme do formy na chlebíček, vyložené pečicím papírem, posypeme nasekanými pistačiemi a necháme ještě 30' kynout na teplém místě (přikryjeme utěrkou).

4. Krok

Pečeme na 170°C 30' (po 15' ji obvykle přikryjeme alobalu, aby se nepřipálila).

5. Krok

Hotovou upečenou babovku necháme trochu vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty