Zdroj: vschlichting for Adobe Stock
Čokoláda z trouby
Pečení je jednou z mých nejoblíbenějších činností a tento čokoládový tvaroh pečený v troubě je vlastně jedním z mých nejoblíbenějších. Recept je docela jednoduchý a nabízí příjemnou variaci na typickou čokoládu. A nejlepší na tom je, že si můžete pohrát s ingrediencemi a přizpůsobit si čokoládu svým osobním preferencím.
Ingredience
- 400 g Čokoláda (mléčná, hořká nebo bílá - podle vašich preferencí)
- Výběr polev, jako jsou ořechy, sušené ovoce nebo marshmallows.
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li připravit čokoládový tvaroh z trouby, začněte předehřátím trouby na 180 °C. Zjistila jsem, že nejlepší je troubu předehřát alespoň 10 minut před pečením, aby dosáhla správné teploty.
Zatímco se trouba předehřívá, nakrájejte čokoládu na malé kousky. V závislosti na druhu čokolády, kterou používáte, to může být snazší nebo obtížnější. Například u mléčné čokolády často stačí čokoládu jednoduše nalámat.
Plech vyložte pečicím papírem. Na plech rovnoměrně rozprostřete nasekanou čokoládu. Je důležité, abyste čokoládu nehromadili, jinak se špatně rozpustí.
Plech vložte do předehřáté trouby a čokoládu pečte asi 10-12 minut. Dávejte pozor, aby se čokoláda nepřipálila. Měla by být rozpuštěná tak akorát, aby se dala snadno roztírat lžičkou.
Vyjměte plech z trouby a rovnoměrně posypte rozpuštěnou čokoládu vybranou polevou. Trochu je do čokolády zatlačte, aby dobře přilnuly.
Rozlámanou čokoládu nechte zcela vychladnout. Můžete ji také dát do lednice, abyste proces urychlili. Jakmile čokoláda ztuhne, můžete ji rozlámat na kousky a pochutnat si na ní. Čokoládové lupínky zabalené do celofánu jsou krásným vánočním dárkem.