INZERCE

Zdroj: FB: Česká klasika

Čočka na kyselo pro začátečníky

Tento recept na čočku na kyselo je ideální pro začátečníky. Je jednoduchý, rychlý a výsledek je vynikající.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní suroviny

  • 200 g Čočka Přidáno do
  • 1 kus velká cibule Přidáno do
  • 2 kus stroužky česneku Přidáno do
  • 1 kus bobkový list Přidáno do
  • 1 lžička kmín Přidáno do

Omáčka

  • 1 Lžíce Mouka Přidáno do
  • 500 ml voda Přidáno do
  • 1 Lžíce ocet Přidáno do
  • 1 pinch sůl Přidáno do

Ostatní:

  • vejce Přidáno do
  • klobása Přidáno do
  • okurka Přidáno do
  • smažená cibule Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Čočku omyjte a nechte hodinu namočenou ve vodě.

2. Krok

Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na drobno.

3. Krok

Na oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte čočku, bobkový list a kmín.

4. Krok

Přidejte mouku, promíchejte a zalejte vodou.

5. Krok

Přidejte ocet a sůl, pomalu vařte do změknutí čočky.

6. Krok

Podávejte teplé s chlebem alebo vejcem, okurkou, klobásou a smaženou cibulkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty