INZERCE
Zdroj: FB: Česká klasika
Čočka na kyselo pro začátečníky
Tento recept na čočku na kyselo je ideální pro začátečníky. Je jednoduchý, rychlý a výsledek je vynikající.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní suroviny
- 200 g Čočka
- 1 kus velká cibule
- 2 kus stroužky česneku
- 1 kus bobkový list
- 1 lžička kmín
Omáčka
- 1 Lžíce Mouka
- 500 ml voda
- 1 Lžíce ocet
- 1 pinch sůl
Ostatní:
- vejce
- klobása
- okurka
- smažená cibule
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Čočku omyjte a nechte hodinu namočenou ve vodě.
2. Krok
Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na drobno.
3. Krok
Na oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte čočku, bobkový list a kmín.
4. Krok
Přidejte mouku, promíchejte a zalejte vodou.
5. Krok
Přidejte ocet a sůl, pomalu vařte do změknutí čočky.
6. Krok
Podávejte teplé s chlebem alebo vejcem, okurkou, klobásou a smaženou cibulkou.