INZERCE
Zdroj: lenazap from Getty Images Signature
Cícerová polévka
Výživná a chutná polévka, kterou snadno připravíte. Cizrna je bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže tato polévka vás dokonale zasytí.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní složky
- 200 g cizrna
- 2 ks mrkev
- 1 ks cibule
- 2 ks stroužek česneku
- 1 l voda
- 2 pl rostlinný olej
Koření a byliny
- 1 čl sůl
- 1 čl mletý černý pepř
- 1 čl Majoránka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Cizrnu namočte do vody a nechte tak přes noc.
2. Krok
Očistěte cibuli, mrkev a česnek a nakrájejte je na malé kousky.
3. Krok
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou zeleninu. Restujte, dokud zelenina nezačne být mírně zlatohnědá.
4. Krok
Přidejte namočený a opláchnutý cizrna do pánev a promíchejte.
5. Krok
Zalijte vše vodou a přidejte sůl, pepř a majoránku.
6. Krok
Nechte polévku vařit na středním ohni přibližně 30 minut, nebo dokud cizrna není měkká.
7. Krok
Před podáváním nechte polévku odstát pár minut. Podávejte teplou posypanou petrželovou natí.