Chutná svíčková z kuřete
Ochutnejte tradiční český pokrm v netradičním kuřecím podání. Svíčková z kuřete je alternativou klasické svíčkové. Je lehká, chutná a rychlejší na přípravu.
Ingredience
- 150 ml smetany na vaření
- 1 ks mrkev
- 1 ks paškan
- 1 menší cibule
- trocha másla
- 2 Lžíce hladké mouky
- 150 ml kuřecího vývaru
- 2 Lžíce oleje
- sůl, pepř
- Pažitka na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsíčka opláchněte, osušte, nakrájejte na menší kousky a osolte. Mrkev a paškan nakrájejte na tenké nudličky, cibuli na drobné kostičky.
Na oleji orestujte kuřecí maso dozlatova a vyjměte ho ven. Na stejné pánvi na másle orestujte zeleninu (cibuli, mrkev, paškan) do měkka.
Rozmixujte zeleninu v mixéru a vložte zpět do pánve. Přisypte mouku a nechte ji zesklovatět. Přidejte smetanu, znovu promíchejte a přilijte kuřecí vývar. Osolte a opepřete.
Do omáčky vložte kuřecí maso a vařte asi 15 minut na mírném ohni. Po dobu vaření maso občas promíchejte.
Hotovou svíčkovou podávejte s knedlíkem a pažitkou na ozdobení. Dobrou chuť!