INZERCE

Chutná rybízová buchta s drobenkou

Rybízová bublanina s drobenkou je skvělým letním zákuskem, který si zamilujete pro svoji vláčnost a korunovační vrstvu křehkých drobenek.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 220 g hladké mouky Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • 125 ml mléka Přidáno do
  • 125 ml oleje Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • 1 bal prášku do pečiva Přidáno do
  • 1 bal vanilkového cukru Přidáno do
  • 150 g rybízu (čerstvého nebo zmrazeného) Přidáno do
  • krajíc bílého pečiva na drobenku Přidáno do
  • 2 Lžíce másla na drobenku Přidáno do
INZERCE

Postup

110 min.
1. Krok

Rozehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si bábovku.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr.

3. Krok

Přidejte jedno po druhém vajíčka a poté mléko a olej. Dobře promíchejte, dokud směs nebude hladká.

4. Krok

Jednotlivé rybízy omyjte, odkapejte a promíchejte je do těsta.

5. Krok

Těsto přelijte do připravené formy a pečte v troubě přibližně 40-45 minut, nebo dokud těsto nebude pečené (zkontrolujte špejlí).

6. Krok

Mezitím si připravte drobenku. Krajíc pečiva nastrouhejte na struhadle, přidejte máslo a vše promíchejte do hrubých drobenek.

7. Krok

Drobenku rozprostřete na plechu vyloženém pečicím papírem a vložte do trouby na posledních 10-12 minut pečení buchty.

8. Krok

Hotovou buchtu nechejte vychladnout, posypete ji drobenkou a posypte moučkovým cukrem.

9. Krok

Servírujte.

10. Krok

Bublanina s rybízem a drobenkou je hotová!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty