Zdroj: Canva
Churros
Churros je oblíbené španělské pečivo, které se vyrábí z těsta a smaží se, takže na povrchu je křupavé a uprostřed měkkoučké.Chuťové kombinace churros jsou prakticky neomezené, od klasických se skořicovým cukrem až po odvážnější přídavky. Pojďme na to!
Ingredience
- 1 šálek vody
- 8 lžic másla
- 1 šálek hladké mouky
- 3 vejce
- olej na smažení
- a moučkový cukr skořice na obalení
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci zahřejte vodu, máslo a špetku soli až do varu.
Do vroucí vody přidejte hladkou mouku a rychle promíchejte, dokud se těsto neodlepí od stěn nádoby.
Těsto nechte vychladnout a poté přidejte po jednom vejci a dobře promíchejte.
Olej na smažení rozehřejte v hluboké pánvi na střední teplotu.
Těsto namačkejte do cukrářského sáčku s hladkým špičatým uzávěrem nebo do cukrářského pytlíku s uříznutým rohem.
Vytlačujte těsto do pánve, dokud nejsou churros dlouhé asi 10 cm.
Smažte churros, dokud nejsou zlatavé. Obraťte je pouze jednou!
Po smažení nechte churros osušit na papírových ubrouscích.
Nakonec churros obalte v směsi moučkového cukru a skořice.
Dobrou chuť!
Snadné a rychlé občerstvení, které se bude hodit na oslavu pro děti i dospělé.