INZERCE

Zdroj: Canva

Churros

Churros je oblíbené španělské pečivo, které se vyrábí z těsta a smaží se, takže na povrchu je křupavé a uprostřed měkkoučké.Chuťové kombinace churros jsou prakticky neomezené, od klasických se skořicovým cukrem až po odvážnější přídavky. Pojďme na to!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 šálek vody Přidáno do
  • 8 lžic másla Přidáno do
  • 1 šálek hladké mouky Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
  • a moučkový cukr skořice na obalení Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

V hrnci zahřejte vodu, máslo a špetku soli až do varu.

2. Krok

Do vroucí vody přidejte hladkou mouku a rychle promíchejte, dokud se těsto neodlepí od stěn nádoby.

3. Krok

Těsto nechte vychladnout a poté přidejte po jednom vejci a dobře promíchejte.

4. Krok

Olej na smažení rozehřejte v hluboké pánvi na střední teplotu.

5. Krok

Těsto namačkejte do cukrářského sáčku s hladkým špičatým uzávěrem nebo do cukrářského pytlíku s uříznutým rohem.

6. Krok

Vytlačujte těsto do pánve, dokud nejsou churros dlouhé asi 10 cm.

7. Krok

Smažte churros, dokud nejsou zlatavé. Obraťte je pouze jednou!

8. Krok

Po smažení nechte churros osušit na papírových ubrouscích.

9. Krok

Nakonec churros obalte v směsi moučkového cukru a skořice.

10. Krok

Dobrou chuť!

Komentáře (1)

Anna_Stupkova 29. 5. 2023

Snadné a rychlé občerstvení, které se bude hodit na oslavu pro děti i dospělé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty