Zdroj: bhfack2 from Getty Images
Chleba bez hnětení
Jednoduchý recept na chleba bez hnětení, který vyžaduje minimum práce a výsledek je vždy ohromující - krásně nadýchaný chleba s křupavou kůrkou a bohatou chutí.
Ingredience
- 360 g hladké mouky
- 10 g Soli
- 1 g sušeného droždí
- 350 ml vlažné vody
Nejnovější letáky
Postup
Začněme tím, že si smícháme mouku, sůl a droždí v misku. Při dlouhodobé zkušenosti s pečením domácího chleba jsem zjistila, že je velmi důležité správně smíchat sušené suroviny, aby se droždí rovnoměrně rozptýlilo po celém těstě.
Poté přilijeme vlažnou vodu a lžící promícháme dohromady, dokud se všechny suroviny nespojí a nevytvoří lepkavé těsto.
Zakryjeme misku igelitovou fólií a necháme kynout na teplém místě nejméně 12-18 hodin.
4) Když už je těsto krásně nakynuté, přendáme ho na pomoučněný vál a zarovnáme ho do tvaru kulaté bochánky. Těsto je poměrně měkké a nevyžaduje další hnětení.
Předehřejeme troubu na 220 stupňů a pečeme 35-40 minut, dokud chleba krásně nezesvětlá a na povrchu se nevytvoří krásná křupavá kůrka. Tento krok je nejdůležitější a můj osobní tip je kontrolovat chleba každých 5 minut během posledních 10 minut pečení, abychom se vyhnuli spálení chleba.