INZERCE
Zdroj: King_Louie from Getty Images Signature
Česneková bageta
Šťavnatá česneková bageta se křupavou kůrkou a sametovou česnekovou náplní. Ideální jako občerstvení na grilu, na párty nebo k večeři s oblíbenou polévkou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Koláč
- 1 kus bageta
Česneková náplň
- 100 g máslo
- 4 stroučky česnek
- 2 čajové lžičky Sušený oregano
- 1⁄2 špetku sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Připravte bagetu. Bagetu nakrájejte šikmo, aniž byste ji úplně rozřízl. Mělo by to vypadat jako harmonika. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
2. Krok
Připravte česnekové máslo. Máslo rozpusťte, přidejte česnek prolisovaný lisem, oregáno a sůl. Promíchejte.
3. Krok
Naplňte bagetu. S pomocí kuchyňského štětce naplňte každou 'kapsu' bagety směsí česnekového másla.
4. Krok
Pečení. Bagetu zabalíme do alobalu a pečeme 15 minut. Poté odhalíme a pečeme dalších 5-10 minut, dokud bageta nebude mít zlatou kůrku.
5. Krok
Podávání. Podávejte teplé, hned po upečení. Dobrou chuť!