Zdroj: from_my_point_of_view from Getty Images
Červená čočka s kuřecím masem
Překvapte svou rodinu vynikajícím a zdravým pokrmem, který je díky čočce plný bílkovin. Toto jednoduché jídlo s kuřecím masem, bramborami a rajčaty je ideálním řešením pro každý oběd nebo večeři.
Ingredience
- 40 g červená čočka
- 100 g kuřecí prsa
- 100 g Třešňový rajčat
- 30 g zelený pepř
- 3 g česnek
- 20 g rajčatové pyré
- 20 g cibule
- 10 ml olivový olej
- čerstvá petrželová natě
- sůl a pepř
- 1 g štětka dřevěná
- kari koření
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte kuřecí maso a opečte ho do zlata. Maso poté vyjměte a odložte stranou.
Do tuku, který zůstal po masu, přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou měkké.
Přidejte kari a červenou papriku, a po promíchání přidejte čočku, brambory a rajčata. Promíchejte a přidejte vodu tak, aby pokrývala všechny suroviny.
Vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 30 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké. Během vaření několikrát promíchejte.
Přidejte maso zpět do pánve, všechno promíchejte, ochuťte solí a kořením a nechejte ještě chvíli vařit, aby se všechny chutě pořádně propojily.
Váš jídlo je hotové. Podávejte teplé. Toto jídlo je vynikající samo o sobě nebo s chlebem. Dobrou chuť!