Zdroj: Pixabay: congerdesign
Čerstvý losos s citronovými kapary
Losos s kapary vždy proměnil domácí večery ve slané požitky. Je to rychlý, ale působivý pokrm, který nikdy nezklame hosty ani jako luxusní večeře s rodinou.
Ingredience
- 4 filety z lososa
- 2 polévková lžíce olivový olej
- sůl
- pepř podle chuti
- 3 stroužky česnek, mletý
- 2 polévková lžíce Kapary, osušené a opláchnuté
- 1 Citron, odšťavněný
- 2 polévková lžíce čerstvý kopr, nasekaný
- Plátky citronu na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Filety z lososa osolte a opepřete z obou stran. To je důležité pro zvýraznění chuti lososa. Podle mých zkušeností může přílišné kořenění zničit jeho lahodnost. Snažte se o vyváženou směs.
Na velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Profesionální rada: olej nesmí kouřit, měl by se na povrchu pánve jen třpytit. Pokud by se z něj kouřilo, mohl by olej přebít chuť lososa.
Přidejte lososa na pánev kůží nahoru a smažte ho do křupava a dozlatova asi 4 minuty. Poté lososa otočte. Při vaření nejprve kůží se kůže stane křupavou, což jí dodá na struktuře.
Snižte teplotu na střední a přidejte do pánve prolisovaný česnek, kapary a citronovou šťávu. Vše kolem lososa promíchejte, ale dávejte pozor, abyste filé nerozbili.
Pokračujte ve vaření lososa dalších 3-5 minut, dokud není propečený nebo dokud není propečený podle vašich představ. Díky tomuto načasování bude střed lososa vločkatý a vlhký. Pokud chcete mít lososa raději dobře propečeného, prodlužte dobu vaření o několik minut.
Odstavte z ohně a lososa posypte nasekaným čerstvým koprem. Doplňte ho plátky citronu, abyste získali další citrusové tóny a vylepšili prezentaci.