Zdroj: Freepik
Čerstvý losos pečený v troubě s citronem a koprem
Tento jednoduchý recept na pečeného lososa s citronem a koprem se v mé domácnosti stal základním jídlem a s potěšením ho často připravuji.
Ingredience
- 4 kusy čerstvých filetů z lososa
- 2 pl olivového oleje
- sůl
- Černý pepř podle chuti
- 1 Velký citron
- Hrst čerstvého kopru, nakrájeného na kousky
- Plátky citronu na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C (400 °F), což je optimální teplota, která zajistí, že losos bude důkladně upečený a nebude příliš suchý.
Zatímco se trouba předehřívá, naaranžujte čerstvé filety z lososa do zapékací misky a pokapejte je olivovým olejem. Ten nejenže dodá lososovi chuť, ale pomůže mu udržet vlhkost.
Filety posypte solí a černým pepřem a nezapomeňte, že stačí málo.
Oloupejte citronovou kůru a hojně jí posypte filety. Rozkrojte citron napůl a jednu polovinu vymačkejte na lososa. Je dobré nechat si trochu citronové šťávy na pokapání uvařené ryby, abyste jí dodali větší kyselost.
Nakonec lososa posypte nasekaným koprem. Nebuďte skromní; kopr dodá lososu krásnou tlumenou svěžest, která pronikne do jeho bohatosti.
Lososa pečte v předehřáté troubě přibližně 12-15 minut, nebo dokud se ryba snadno nevyplavuje vidličkou. Doba pečení se může lišit v závislosti na tloušťce filetů.
Pečeného lososa podávejte ozdobeného plátky čerstvého citronu z druhé poloviny citronu. Je to nádherný doplněk, který dodá lososu chuť i styl.