INZERCE

Zdroj: Freepik

Čerstvé nadýchané citronové pusinky s jahodami

Trpkost citronů skvěle doplňuje sladkost jahod a pusinky dodávají vzrušující, nadýchanou strukturu, která potěší všechny chuťové pohárky. Je to dokonalý dezert, kterým můžete předvést své pekařské umění.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Pro koláčky:

  • 1 šálek Univerzální mouka Přidáno do
  • 2 pl krystalový cukr Přidáno do
  • 112 lžíce prášek do pečiva Přidáno do
  • 14 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 14 šálek Nesolené máslo, studené a nakrájené na kostky Přidáno do
  • 0.3 šálek mléko Přidáno do

Na jahodovou náplň:

  • 2 šálky čerstvé jahody, oloupané a nakrájené na plátky Přidáno do
  • 2 pl krystalový cukr Přidáno do

Pro citronový tvaroh:

  • Kůra ze dvou citronů Přidáno do
  • 12 šálek čerstvě vymačkaná citronová šťáva Přidáno do
  • 1 šálek cukr Přidáno do
  • 4 vaječné žloutky Přidáno do

Na pusinky:

  • 4 vaječné bílky Přidáno do
  • 1 šálek cukr Přidáno do
  • 12 čajová lžička Vinný kámen Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začněte přípravou koláčků. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl a dobře promíchejte. Do směsi přidejte máslo nakrájené na kostičky. Dbejte na to, aby máslo před tímto úkonem nezměklo - čím studenější bude, tím křehčí a chutnější budou vaše shortcakes. Za stálého míchání postupně přilévejte mléko, dokud se nevytvoří těsto. Těsto rozdělte na 8 porcí a pečte je 20 minut při teplotě 425 ℉.

2. Krok

Zatímco koláčky chladnou, začněte s přípravou jahodové náplně. V míse smíchejte jahody s cukrem a nechte je macerovat. Tím se z jahod uvolní přirozená šťáva a vznikne lahodná sladká omáčka na koláčky.

3. Krok

Pro přípravu citronového tvarohu smíchejte v žáruvzdorné míse citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr a žloutky. Tyto ingredience společně vyšlehejte nad vroucí vodou - dejte pozor, aby se citronový tvaroh nevařil, protože by se mohl srazit a ztratit svou hladkou strukturu. Průběžně míchejte, dokud tvaroh nezhoustne, a pak ho nechte vychladnout.

4. Krok

Připravte pusinky tak, že v žáruvzdorné míse nad hrncem s vroucí vodou vyšleháte bílky, cukr a tatarskou smetanu. Nezapomeňte šlehat, dokud se cukr zcela nerozpustí, abyste zajistili lehké a nadýchané pusinky.

5. Krok

Sestavení je to pravé kouzlo. Každý koláč rozkrojte na polovinu a na spodní polovinu dejte lžíci jahod a jejich šťávy. Navrch kápněte trochu citronového tvarohu a pak navršte kopeček pusinek. Nezapomeňte, že prezentace je klíčová, ale nebojte se, že bude vypadat trochu chaoticky - dodá mu to kouzlo! Na pusinky položte horní polovinu koláčku a voilá, vaše citronové bezé jahodové koláčky jsou hotové!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty