Zdroj: Freepik
Čerstvé nadýchané citronové pusinky s jahodami
Trpkost citronů skvěle doplňuje sladkost jahod a pusinky dodávají vzrušující, nadýchanou strukturu, která potěší všechny chuťové pohárky. Je to dokonalý dezert, kterým můžete předvést své pekařské umění.
Ingredience
Pro koláčky:
- 1 šálek Univerzální mouka
- 2 pl krystalový cukr
- 11⁄2 lžíce prášek do pečiva
- 1⁄4 čajová lžička sůl
- 1⁄4 šálek Nesolené máslo, studené a nakrájené na kostky
- 0.3 šálek mléko
Na jahodovou náplň:
- 2 šálky čerstvé jahody, oloupané a nakrájené na plátky
- 2 pl krystalový cukr
Pro citronový tvaroh:
- Kůra ze dvou citronů
- 1⁄2 šálek čerstvě vymačkaná citronová šťáva
- 1 šálek cukr
- 4 vaječné žloutky
Na pusinky:
- 4 vaječné bílky
- 1 šálek cukr
- 1⁄2 čajová lžička Vinný kámen
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou koláčků. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl a dobře promíchejte. Do směsi přidejte máslo nakrájené na kostičky. Dbejte na to, aby máslo před tímto úkonem nezměklo - čím studenější bude, tím křehčí a chutnější budou vaše shortcakes. Za stálého míchání postupně přilévejte mléko, dokud se nevytvoří těsto. Těsto rozdělte na 8 porcí a pečte je 20 minut při teplotě 425 ℉.
Zatímco koláčky chladnou, začněte s přípravou jahodové náplně. V míse smíchejte jahody s cukrem a nechte je macerovat. Tím se z jahod uvolní přirozená šťáva a vznikne lahodná sladká omáčka na koláčky.
Pro přípravu citronového tvarohu smíchejte v žáruvzdorné míse citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr a žloutky. Tyto ingredience společně vyšlehejte nad vroucí vodou - dejte pozor, aby se citronový tvaroh nevařil, protože by se mohl srazit a ztratit svou hladkou strukturu. Průběžně míchejte, dokud tvaroh nezhoustne, a pak ho nechte vychladnout.
Připravte pusinky tak, že v žáruvzdorné míse nad hrncem s vroucí vodou vyšleháte bílky, cukr a tatarskou smetanu. Nezapomeňte šlehat, dokud se cukr zcela nerozpustí, abyste zajistili lehké a nadýchané pusinky.
Sestavení je to pravé kouzlo. Každý koláč rozkrojte na polovinu a na spodní polovinu dejte lžíci jahod a jejich šťávy. Navrch kápněte trochu citronového tvarohu a pak navršte kopeček pusinek. Nezapomeňte, že prezentace je klíčová, ale nebojte se, že bude vypadat trochu chaoticky - dodá mu to kouzlo! Na pusinky položte horní polovinu koláčku a voilá, vaše citronové bezé jahodové koláčky jsou hotové!