INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/stnXM6EZoETb-Ljo67b0/4ed4b1f27e6c16aee8a80a88f019dc.png)
Celerové placky
Zdravý a chutný pokrm, který můžete podávat jako samostatné jídlo, přílohu k masu nebo jídlo pro vegetariány a vegany. Celerové placky jsou krásně křupavé.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní ingredience
- 2 ks celer
- 2 ks brambora
- 1 ks středně velký pór
- 2 Lžíce hladké mouky
- 2 ks vejce
- 1 lžička Solamyl
- 1 lžička sůl
- 1 lžička pepř
Na smažení
- 100 ml olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Očistíme a nastrouháme celer, brambory a pór. Pór nastrouháme na jemno, celer a brambory na hrubém struhadle. Vše důkladně promícháme.
2. Krok
Přidáme mouku, vejce, solamyl, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.
3. Krok
Do pánve nalijeme olej a pořádně ho rozpálíme. Lžící nabíráme směs a klademe ji do pánve. Placky smažíme z obou stran do zlatova.
4. Krok
Hotové placky odkládáme na papírové ubrousky, aby se odsála přebytečná mastnota.
5. Krok
Placky podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu. Dojem z jídla umocníme podáním například s domácím tatarským omáčkem. Dobrou chuť!