Zdroj: Canva
Burrito
Mexická kuchyně se stává čím dál více oblíbenou. Mezi klasické mexické pokrmy patří i mexické burrito! Pojďme se na tento výborný recept podívat.
Ingredience
- 1 velká moučná tortilla
- 1⁄2 a hrnku vařené ochucené rýže
- 1⁄2 šálku černých nebo pinto fazolí
- 1⁄2 hrnku vařeného kuřecího či hovězího masa nebo tofu nakrájeného na malé kousky
- 1⁄2 hrnku strouhaného sýra
- 1⁄4 šálku salsy
- 1⁄4 šálku nakrájeného hlávkového salátu nebo zelí
- 2 Lžíce zakysané smetany
- 2 Lžíce guacamole
Nejnovější letáky
Postup
Moučnou tortillu ohřejte na suché pánvi na středním ohni asi 15-30 sekund z každé strany, nebo dokud není ohebná.
Uvařte si rýži, která by měla být nejlépe lepivá.
Poté rýži rovnoměrně rozprostřete na střed tortilly.
Na rýži nasypte fazole. Na fazole přidejte uvařené maso nebo tofu.
Maso nebo tofu posypte rozdrobeným sýrem dle vaší volby. Doporučuji chedar.
Na sýr dejte lžíci salsy. Salsa může být pálivá i mild, záleží na vás!
Na salsu přidejte nakrájený hlávkový salát nebo zelí.
V případě potřeby přidejte na salát nebo zelí zakysanou smetanu a guacamole.
Spodní část tortilly přeložte přes náplň nahoru a poté přes náplň přeložte boky tortilly, které se mírně překrývají.
Podávejte ihned nebo zabalte do fólie a nechte v chladničce do doby, než budete připraveni ke konzumaci.
Užijte si skvělé mexické burrito!