Zdroj: Canva
Bun bo nam bo recept
Bun bo nam bo je tradiční vietnamské jídlo, které kombinuje výrazné chutě hovězího masa, čerstvých bylinek a vývaru. Troufáte si recept bun bo nam bopřipravit?
Ingredience
- 300 g hovězího masa
- 200 g rýžových nudlí
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce rybí omáčky
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 2 Lžíce cukru
- 2 Lžíce citronové šťávy
- 2 Lžíce oleje
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 hrst čerstvé mátové a koriandrové natě
- sůl
- pepř
- Opečené arašídy
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř.
Přidejte nakrájené hovězí maso a nechte marinovat cca 15-20 minut.
Poté nalijte horkou vodu do misky s rýžovými nudlemi a nechte je namáčet asi 5-7 minut, dokud nejsou měkké.
Poté je sceďte a opláchněte studenou vodou.
Nechte stranou.
Na pánvi rozpalte olej a přidejte marinované hovězí maso.
Smažte maso na středním ohni cca 2-3 minuty, dokud není maso pěkně opečené a měkké.
Odstavte jej z ohně.
Na talíř nebo misky rozložte rýžové nudle.
Na vrch naservírujte opékané hovězí maso a plátky cibule.
Přidejte také plátky papriky, okurky a čerstvé bylinky.
Dále to posypte mírně opečenými arašídy na vrch a pokapejte citronovou šťávou.
Bun bò nam bo podávejte spolu s nakrájenými limetkami.